USA's største kaffeaktør rykker indkøb til Schweiz

Det amerikanske kaffeselskab Keurig Green Mountain vil flytte størstedelen af sit kaffeindkøb til Schweiz, der er et globalt knudepunkt for råvarehandel.
Foto: Polfoto/Thomas Borberg/Arkiv
Foto: Polfoto/Thomas Borberg/Arkiv

Det amerikanske kaffeselskab Keurig Green Mountain, hvori læskedrikgiganten Coca-Cola ejer en større aktieandel, rykker nu størstedelen af sit indkøb til Schweiz.

Det skriver Reuters.

Selskabet, der ifølge Euromonitor blev den største kaffeaktør i USA i 2013 målt på værdi af detailsalget, flytter størstedelen af sine amerikanske indkøbsaktiviteter til det europæiske land, mens indkøbet i Canada ikke vil blive berørt af beslutningen.

Det amerikanske selskab har oprettet et nyt datterselskab kaldet Keurig Trading GmbH til formålet og vil i foråret 2015 flytte sine indkøbere til landet.

”Størstedelen af vores indkøb af grønne kaffebønner til vores globale produktion vil foregå i Schweiz,” siger en talskvinde for selskabet til Reuters og tilføjer, at det vil gøre Keurig Green Mountain til ”en global aktør indenfor drikkevaresegmentet”.

Ifølge nyhedsbureauet er Schweiz allerede et globalt knudepunkt for råvarehandel pga. sin beliggenhed og landets favorable skatteforhold. Andre store kaffeaktører såsom Nestlé og amerikanske Mondelez International har allerede indkøbsafdelinger i landet.

Coca-Cola-selskab indgår samarbejde med Kraft

Kaffetørstig Coca-Cola sender aktie til vejrs

Kraftig kinesisk kaffevækst erstatter te-produktion

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Finn Frandsen

Bagerkæder sænker priserne

Foto: Lars Skaaning

Fortsat umuligt at spore Skares gamle kød

For abonnenter