FødevareWatch

Kraftig kinesisk kaffevækst erstatter te-produktion

I mange år har Kina været kendt for sin te, men et stigende antal kinesiske landmænd har nu fået øjnene op for det lukrative salg af kaffe.

Foto: Colourbox

Nestlé har i Kina rodfæstet sig som distributør af kvalitetskaffe, som giver et markant større afkast end salg af te.

Det skriver Financial Times.

"Den milde smag og aroma minder meget om bønner fra Honduras eller Guatemala," udtaler Wouter DeSmet,landbrugschef i Nestlés kinesiske afdeling.

Nestlé startede i Yunnan-området i 1980'erne med at tilbyde landmænd træning i at dyrke kaffe. Siden 2005 er antallet af kinesiske kaffeleverandører steget fra 147 til mere end 2000. Området specialiserer sig i arabica-kaffe, der typisk bruges i cappuccino og espresso, og som nyder godt at den stigende efterspørgsel.

"Efterspørgslen for Yunnan-kaffe er stærkt stigende i den internationale handel," siger Gigi Cheung, der er uafhængig kaffeeksportør i området.

Også kaffegiganten Starbucks har gjort sit indtog i Yunnan-området for at tage del i den store stigning i efterspørgslen. Mens det internationale kaffeforbrug stiger 2 pct. om året, er den årlige forbrugsvækst i Kina hele 15 pct. Derfor ventes det også, at der vil dukke flere kinesiske kaffeplantager op i de kommende år.

Starbucks presses af konkurence fra McDonalds og Dunkin 'Donuts

Fynboer sælger drikkeklar kaffe til japanerne

Ny portal skal sælge danske luksusvarer i Japan

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier