Unibrews finske opkøb giver godt resultat

Royal Unibrews regnskab for tredje kvartal overstiger analytikernes forventninger. Bryggeriet fastholder samtidig forventningerne til hele 2014.
Foto: PR/Royal Unibrew
Foto: PR/Royal Unibrew
AF RITZAU FINANS

Danmarks næststørste bryggeri, Royal Unibrew, kom ud af tredje kvartal med et resultat, der var bedre end analytikernes forventninger.

Fremgangen skyldes blandt andet opkøbet af Hartwall-bryggeriet i Finland i august 2013, lyder det fra selskabet, der i kvartalet fik en omsætning på 1713 mio. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 351 mio. kr.

Analytikerne sigtede ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans efter en omsætning på 1683 mio. kr. og et EBIT-resultat på 317 mio. kr.

”Vi har i årets første 9 måneder opnået en positiv omsætningsvækst på 2 pct. (organisk og pro forma) og en markant stigning i driftsresultatet - dette på trods af en underliggende negativ forbrugsudvikling i Finland og Italien, som på kort sigt ikke forventes ændret,” siger administrerende direktør Henrik Brandt i regnskabet.

Han peger på, at den resultatmæssige forbedring både kan henføres til udviklingen i Royal Unibrew uden Hartwall såvel som til udviklingen i Hartwall.

Det danske marked vil falde

Det var netop i regionen Nordøsteuropa, at bryggeriet klarede sig noget bedre, end hvad analytikerne ifølge SME Direkt havde regnet sig frem til. Her lå omsætningen i tredje kvartal på 853 mio. kr. og driftsresultatet på 156,3 mio. kr., mens analytikerne havde ventet 818 mio. kr. og 120 mio. kr.

I Vesteuropa skuffede Royal Unibrew til gengæld en smule med en omsætning på 753 mio. kr. og en EBIT på 176,7 mod ventet 766 mio. kr. og 185 mio. kr. blandt analytikerne.

I regnskabet skriver bryggeriet, at markedsandelene for "brandede øl og læskedrikke vurderes faldet svagt i forhold til 2013" i regionen. I Danmark var Royal Unibrew negativt påvirket af, at Carlsbergs produkter siden begyndelsen af 2014 har været tilbage på hylderne i Coops forretninger efter en strid blandt parterne.

Bundlinjen overgår forventningerne

På bundlinjen leverede bryggeriet et resultat før skat på 352 mio. kr. i tredje kvartal 2014 samt et nettoresultat på 273 mio. kr. De tal skal sammenlignes med henholdsvis 223 mio. kr. og 173 mio. kr. i samme periode sidste år og analytikernes forventninger om et resultat før skat på 311 mio. kr. og et nettoresultat på 239 mio. kr.

Royal Unibrew fastholder forventningerne til hele 2014 og venter dermed fortsat en omsætning på 5950-6100 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 1090-1140 mio. kr. Driftsresultatet (EBIT) ventes fortsat at blive 790-840 mio. kr.

Til sammenligning ventede analytikerne inden regnskabet en omsætning på 6100 mio. kr. samt et EBIT-resultat på 824 mio. kr., viser estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Finsk bryggeriopkøb driver Unibrew-salget frem

Unibrew: Specialøl er en grumset fornøjelse

Unibrew er finanskrisens vinder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også