FødevareWatch

Carlsberg investerer 100 mio i norsk bryggeri

Det danske bryggerikonglomerat foretager den hidtil største investering på 100 mio. norske kroner i datterselskabet Ringnes. Pengene skal bruges til bygning af nyt bryggeri.

Trondheim skal være et norsk ølcenter og byens bryggeri skal være en attraktion, og derfor investerer Carlsberg nu 100 mio. norske kroner i datterselskabet Ringnes.

Det skriver bryggeriet i en meddelelse.

For pengene er det planen, at der skal opføres et nyt bryggeri, et ølcenter, et mikrobryggeri, en såkladt brewpub, en restaurant, et gæstecenter og konferencefaciliteter i de eksisterende bryggerifaciliteter hos det gamle E.C. Dahl-bryggeri i Tronheim. Når det hele åbner i 2016 er det derudover også meningen at centeret skal bruges som aktiv i forhold til vidensdeling på området for ølbrygning.

Vi har nået en historisk løsning for E.C. Dahl, hvor vi tilbyder Tronheim et bæredygtigt og spændende bryggeri samt et levende ølcenter til fremtiden," lyder det fra  adm. direktør i  Ringnes, Jacek Pastuszka.

Det nye bryggeri skal ifølge meddelelsen brygge Dahls øl samt andre øl på nye glasflasker, ligesom der også skal brygges til fad og tank. Ifølge Ringnes-direktøren er målet med investeringen, at man får etableret det førende ølmekka i Norge.

Carlsberg køber græsk bryggeri

Frugtøl giver fransk succes for Carlsberg

Carlsberg-chef: Rusland i limbo indtil sanktioner lettes

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier