Frugtøl giver fransk succes for Carlsberg

Carlsberg har held med nylanceringer i Frankrig. Franskmændene er især vilde med øl med særlige smagsvarianter, fortæller direktør.
Foto: Nana Reimers
Foto: Nana Reimers

Carlsberg-koncernen er efter en lang række hårde år i Frankrig igen ved at få medvind på markedet. Baggrunden er en strategi baseret på tre fokusområder på produktfronten: Redesign af emballage, nye reklamer og nye innovationer.

Det skriver borsen.dk på basis af et interview med Carlsbergs vesteuropæiske chef, Jørn Tolstrup Rohde.

I den forbindelse nævnes Grimbergen-øl med – blandt de traditionelle produkter - nye smagsvarianter med røde frugter og pæresmag.

"Vi har en vækst på mere end 15 pct. på Grimbergen i Frankrig. Det er et premium-produkt, så det er muligt både at vokse i værdi og volumen, hvilket vi hele tiden forsøger at opnå," siger Jørn Tolstrup Rohde.

Et andet eksempel er vodkaøllen Skøll og ikke mindst lanceringen af K fra Kronenbourg, der har tilsat citrussmag.

Gode tal fra Frankrig

I det seneste kvartalsregnskab for 3. kvartal og året første ni måneder fremhæver Carlsberg netop stærkt vækst i bl.a. Frankrig. Det vesteuropæiske marked voksede 0-1 pct. i årets første ni måneder, men faldt cirka tre procent i 3. kvartal. Det skal dog ses i lyset af et meget stærkt kvartal året før i kølvandet på en meget varm juli måned.

Det franske marked voksede i året første ni måneder med cirka tre procent trods et svagt 3. kvartal – præget af dårligt vejr, hvis man er øl-forhandler.

Alle premium brands, dvs. Kronenbourg 1664, Grimbergen og Skøll by Tuborg såvel som K by Kronenbourg leverede stærkt performance, hed det i regnskabet.

Carlsberg omsatte for 18,1 mia. kr. og fik et nettooverskud på 2,1 mia. kr. i tredje kvartal.

Carlsberg skaber værdi med ny ølserie

Carlsberg ventes at dreje nøglen om på bryggerier i Rusland

Grafik: Øl eller vin? 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også