FødevareWatch

Østrig vil være kendt for top-bobler

Med et nyt fremstød skal Østrig også være kendt som landet, der kan producere mousserende vin på champagneniveau.

Vin på køl i kælderen hos den østrigske producent Schlumberger. | Foto: AP Photo/Ronald Zak

Østrig har lanceret et nyt tiltag i satsningen på at udvide sin position i markedet for mousserende vine, hvor den franske standard fra Champagne-regionen er dominerende.

Andre franske mousserede vine uden for Champagne går under betegnelsen Cremant. Den spanske pendant har prædikatet Cava. I Italien kommer de luksuriøse bobler fra Franciacorta-vindistriktet.

Den østrigsk vinkomite har lanceret en pyramide med tre kvalitetsinddelinger, hvor vinene i den højeste klasse annonceres til at være kampdygtige i forhold til de bedste mousserede vine fra Champagne og Franciacorta, og ifølge det østrigske panel kan man faktisk overgå disse vine på nogle aspekter. De østrigske krav til første kategori er, at vinene har mindst ni måneders gæringsproces, og at de kun må bestå af en

"Vi er blandt de bedste til at producere vine, og denne pyramideinddeling skal bringe os tættere på de oprindelige traditioner med mousserende vine og løfte standarden til et excellent niveau," udtaler Willi Klinger fra Austrian Wine.

Officielt bliver den østrigske pyramideinddeling lanceret som lov i 2015.

Ifølge Austrian Wine er det ventet, at den østrigske produktion i 2014 vil stige til 12 mio. flasker. Østrigske producenter har haft held med at øge britiske detailforhandleres fokus på området, det gælder blandt andet forhandlerne Waitrose og Oddbins.

Laudrup har scoret et nyt millionoverskud

Vinproducenter ramt af klimaforandringer

Ørnberg Vin kåret som årets vinbonde

Spiritusgigant får ny dansk direktør

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier