Østrig vil være kendt for top-bobler

Østrig har lanceret et nyt tiltag i satsningen på at udvide sin position i markedet for mousserende vine, hvor den franske standard fra Champagne-regionen er dominerende.
Andre franske mousserede vine uden for Champagne går under betegnelsen Cremant. Den spanske pendant har prædikatet Cava. I Italien kommer de luksuriøse bobler fra Franciacorta-vindistriktet.
Den østrigsk vinkomite har lanceret en pyramide med tre kvalitetsinddelinger, hvor vinene i den højeste klasse annonceres til at være kampdygtige i forhold til de bedste mousserede vine fra Champagne og Franciacorta, og ifølge det østrigske panel kan man faktisk overgå disse vine på nogle aspekter. De østrigske krav til første kategori er, at vinene har mindst ni måneders gæringsproces, og at de kun må bestå af en
"Vi er blandt de bedste til at producere vine, og denne pyramideinddeling skal bringe os tættere på de oprindelige traditioner med mousserende vine og løfte standarden til et excellent niveau," udtaler Willi Klinger fra Austrian Wine.
Officielt bliver den østrigske pyramideinddeling lanceret som lov i 2015.
Ifølge Austrian Wine er det ventet, at den østrigske produktion i 2014 vil stige til 12 mio. flasker. Østrigske producenter har haft held med at øge britiske detailforhandleres fokus på området, det gælder blandt andet forhandlerne Waitrose og Oddbins.
Laudrup har scoret et nyt millionoverskud
Vinproducenter ramt af klimaforandringer
Ørnberg Vin kåret som årets vinbondeRelaterede artikler:
Spiritusgigant får ny dansk direktør
For abonnenter
Vinproducenter ramt af klimaforandringer
For abonnenter