FødevareWatch

Carlsberg: Kinesisk opkøb giver stort løft i Asien

Konsolideringen af det kinesiske bryggeri Chongqing giver et stort løft i omsætningen på Carlsbergs mindste marked.

Foto: Ritzau/POLFOTO/arkiv

Carlsberg solgte i tredje kvartal i år for langt flere kroner øl i bryggeriets indtjenings- og omsætningsmæssigt mindste region - Asien - end ventet af analytikerne.

Omsætningen nåede 3583 mio. kr. mod 2232 mio. kr. i tredje kvartal sidste år. Den store forskel skyldes konsolideringen af det kinesiske bryggeri Chongqing. Analytikerne havde ifølge SME Direkt ventet en omsætning i Asien i kvartalet på 3125 mio. kr.

Resultatet af primær drift i regionen blev på 664 mio. kr. mod 485 mio. kr. i samme periode sidste år. Her havde analytikerne ventet 583 mio. kr. Salget af øl blev på 10,2 mio. hektoliter mod 7,6 mio. hektoliter i samme kvartal året før.

Carlsberg afslutter køb af kinesiske bryggerier

Målt på markedsandele, vurderer Carlsberg, at det har vundet frem over hele regionen med undtagelse af Kina.

Det kinesiske marked faldt i tredje kvartal med estimeret 8 pct. og 2 pct. i årets første ni måneder. I de kinesiske provinser, hvor Carlsberg driver forretning bakkede markedet med estimeret 5 pct. som følge af dårligt vejr og uroligheder i Xinjiang provinsen.

I Indokina gik Carlsbergs ølvolumener til gengæld frem. Der er fortsat vækst i Laos og Cambodia, mens Vietnam så store forbedringer.

Carlsberg trodser russisk modgang

Kornmarker og slidt arbejdstøj skal sælge flere Carlsberg

Mød kvinden bag Somersbys erobringstogt

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier