FødevareWatch

Mælkemarkedet bliver ”kun endnu værre”

Der er ingen bedring i sigte for de europæiske mælkebønder, mener European Milk Board. Interesseorganisation spår fortsatte prisfald.

Foto: Naturmælk

Det europæiske mælkemarked har længe været under pres som følge af den russiske boykot af vestlige fødevarer.

Men ifølge interesseorganisationen, European Milk Board (EMB), er der ingen udsigt til bedre tider for de hårdt prøvede mælkebønder.

Situationen bliver kun endnu værre, inden året er omme"

Romuald Schaber, formand, EMB
Det skriver landbrugssitet Agriland.

”Situationen er drastisk. Vores udgifter bliver ikke længere dækket, og situationen bliver kun endnu værre, inden året er omme,” siger EMB-formand Romuald Schaber.

Interesseorganisationen vurderer, at afregningsprisen vil falde i Danmark, Tyskland, Frankrig, Italien og Belgien. Derfor opfordrer EMB nu de europæiske politikere til at handle.

”Det kan ikke fortsætte på den her måde. Vi vil helt sikkert give udtryk for vores bekymring i Bruxelles,” siger Romuald Schaber.

Rusland slår ned på Arla-rival

Friesland: Rusland rammer europæisk mejeriindustri hårdt

Rabobank: Lave mejeripriser fortsætter det næste år

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier