Novozymes vokser marginalt på fødevarer

Føde- og drikkevaredivisionen er ikke med til at trække den samlede Novozymes-koncern op i regnskabet for 3. kvartal.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO

Ovenpå et fladt halvårsregnskab, er Novozymes samlet tilbage på vækstkurven efter aflæggelsen af regnskab for årets tredje kvartal.

Mens divisionen Bioenergy står for den klart største fremgang i salget med 19 pct. målt i danske kroner, tegner føde og drikkevare-divisionen sig for en mere beskeden salgsvækst på 2 pct. - nøjagtig som væksten i divisionen Landbrug og Foder - i forhold til samme periode i 2013.

Salget til bageriindustrien og til produktionen af sunde fødevarer var ifølge regnskabmeddelelsen de væsentligste bidragsydere til det fremgangen, mens salget til stivelsesproduktionen gik en smule tilbage. Tilbagegangen skyldes primært udfordringer på det udfordrende kinesiske stivelsesmarked.

For den resterende del af 2014 nedjusterer Novozymes vækstforventningerne i føde- og drikkevaredivisionen, som følge af de hårde betingelser i Kina og forventninger om lavere salg i de øvrige markeder.

Novozymes kom samlet ud af årets tredje kvartal med et overskud af primær drift (EBIT) på 831 mio. kr. og et nettoresultat på 637 mio. kr. I den samme periode sidste år landede driftsoverskuddet på 755 mio. kr. og nettoresultatet var 568 mio. kr.

Novozymes' omsætning steg i tredje kvartal af 2014 til 3184 mio. kr. fra 2936 mio. kr. i tredje kvartal året før, mens overskudsgraden steg til 26,1 pct. fra 25,7 pct., skriver Ritzau Finans.

Novozymes: Vi skal være bedre på fødevarer

Novozymes dykker på børsen

Novozymes leverer som forventet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også