FødevareWatch

Novozymes dykker på børsen

Kursklø til Novozymes er fortjent, mener analytiker.

Foto: Novozymes/ PR

Novozymes' salg skuffede i andet kvartal, og selv om indtjeningen egentlig er fin, er det bratte kursfald i aktien helt fortjent.

Det vurderer analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen.

Novozymes kom ud af andet kvartal med en omsætningsfremgang på bare 1 pct. til 3061 mio. kr., hvilket var markant mindre end analytikerforventningerne om en fremgang til 3195 mio. kr., ifølge SME Direkt. Til gengæld var Novozymes' overskudsgrad større end ventet, hvilket medvirkede til, at driftsindtjeningen på 787 mio. kr. blev bare 5 mio. kr. lavere end forudset.

"Det er en skuffende toplinje, og når man har en så dyr aktie som Novozymes, så er det ikke nok med en stærk indtjening. For det er toplinjevæksten, der skal trække fremadrettet, konstaterer Alm. Brand-analytikeren, der har en "neutral" anbefaling af Novozymes.

Aktien i Novozymes ligger efter torsdag formiddag efter godt en times handel 5,4 pct. lavere i 263 kr. Det er det laveste niveau i omkring tre måneder.

Novozymes leverer som forventet 

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier