Novozymes leverer som forventet

Novozymes lever langt hen ad vejen op til analytikernes forventninger til første halvår af 2014.
Foto: Novozymes/ PR
Foto: Novozymes/ PR
AF RITZAU FINANS OG MAJKEN SØNDERGAARD NIELSEN

Novozymes indfrier analytikerkorpsenes forventninger til enzymkoncernens første halvår af 2014.

Novozymes kom således ud af andet kvartal af 2014 med et overskud på den primære drift på 787 mio. kr. og et nettoresultat på 591 mio. kr. mod henholdsvis 734 mio. kr. og 555 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2013. Dermed klarede selskabet sig nogenlunde som ventet af analytikerne.

Medianen af de 11 analytikeres estimater, som SME Direkt havde indsamlet før regnskabet for Ritzau Finans, var et EBIT-resultat på 792 mio. kr. og et overskud efter skat på 599 mio. kr.

Novozymes' omsætning steg i andet kvartal med 1 pct. til 3061 mio. kr. fra 3025 mio. kr. i andet kvartal året før, mens overskudsgraden steg til 25,7 pct. fra 24,3 pct.

Til sammenligning var der ifølge SME Direkt ventet en omsætning på 3195 mio. kr. og en driftsmarginal på 24,6 pct.

Salgsvæksten i 2. kvartal 2014 var således på niveau med forventningerne og lå inden for det spænd, der var meldt ud for hele året. Organisk steg salget 8 pct.  (4 pct. i danske kroner, 8 pct. i lokal valuta). Salgsvæksten aftog dog i løbet af perioden som efter et stærkt 1. kvartal og som følge af et højere sammenligningsgrundlag for 2. kvartal.

Føde- og drikkevarer stagnerer

Kigger man imidlertid på koncernens føde og drikkevareafdeling, fremgår det, at analytikerkorpset havde forventet en omsætning på 817 mio. kr., hvor Novozymes måtte skuffe med 15 mio. kr. og leverede et salg på 802 mio. kr.

Mens analytikerne måske havde forventet mere, er det dog lykkes Novozymes at løfte omsætningen i kategorien. Salget til føde- og drikkevareindustrien øgedes således med 2 pct. i Danmark sammenlignet med første halvår af 2013.

Salget til produktion af sunde fødevarer og til bageriindustrien var de vigtigste vækstdrivere. På trods af relativt flad salgsudvikling i produkter til såkaldt freshkeeping, voksede salget til bageriindustrien som resultat af solid vækst i andre områder indenfor kategorien. Salget til stivelsesindustrien var flad i perioden da det vigtige kinesiske marked stadig er en udfordring, skriver Novozymes i regnskabet.

Novozymes fastholder forventningerne til salgsvæksten for 2014, men hæver forventningerne til væksten i det primære driftsresultat og nettoresultat til 9-11 pct. mod tidligere ventet 8-10 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også