Briterne vilde med amerikanske øl

På ti år er eksporten af amerikansk øl til Storbritannien tidoblet og er nu på niveau med eksporten i 2002, skriver Financial Times.
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.

Siden 2004 er antallet af amerikanske bryggerier mere end fordoblet, og der er i dag mere end 4500 store, mindre og mikro-bryggerier i det amerikanske, skriver Financial Times.

Ølindustrien har ifølge avisen været igennem en større revolution, hvor det ikke længere kun er de store brands, der sælger i supermarkederne og på barerne. I dag udgør øl fra mikrobryggerier 15 pct. af det amerikanske ølmarked målt på værdi.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Sverige og Canada er de to lande i verden, der aftager de største eksportmængder fra de mindre amerikanske specialbryggere, men briterne har for alvor fået øjnene op for nicheøllene fra den anden side Atlanterhavet.

I dag er det Storbritannien det tredjestørste eksportmarked for de såkaldte 'premium-øl' og ifølge markedsanalysevirksomheden Mintel, er det fordi det brigtiske ølpublikum er blevet mere modent villige til at betale mere for deres øl, skriver Financial Times.

Samlet udgør eksporten til Storbritannien stadig kun 2,5 pct. af den amerikanske øleksport.

Grafik: Øl eller vin?

Nyt bryggeri vil give innovative bryggere plads

Nyt bryggeri startet på resterne af Stronzo

Fynsk bryggeri får kapitalindsprøjtning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også