FødevareWatch

Bryggerifusion kan sende Carlsberg på opkøb

Bliver den store handel mellem AB Inbev og SABMiller til noget, kan det give Carlsberg muligheder for at komme i nærheden af mulige mindre opkøbsemner.

Foto: PR

Anslået til at have en værdi af omkring 450 mia. kr. kan bryggerikoncernen AB Inbevs mulige opkøb af SABMiller blive en af de største virksomhedshandler nogensinde. Men ifølge analytikere vil der i så stor handel kunne falde mindre lunser af i form af mindre selskaber, der ikke skal være del af den samlede gigant, skriver Berlingske.

"Hvis en så stor handel skal falde på plads, vil det medføre frasalg. Da vil Carlsberg helt naturligt kigge på, hvad der kommer til salg. Passer det ind i deres strategi, er jeg ikke i tvivl om, at de vil være interesserede," siger Jonas Guldborg, aktieanalytiker i Carnegie.

Carlsberg-konkurrent køber kinesisk bryggeri

Udover Carlsberg vil den fjerde spiller fra bryggerimarkedet top-4, hollandske Heineken, stå klar til at opkøbe de mindre selskaber. Ifølge aktieanalytiker fra Handelsbanken vil de to japanske bryggerier Asahi og Kirin også kunne være interesserede i at øge aktiviteterne.

Anheuser-Busch InBev sælger en ud af fem øl på globalt plan under brands som Corona, Budweiser og Stella Artois , mens SABMiller brygger øl som Peroni og Miller Lite.

De fire største bryggerier i verden, AB InBev, SABMiller, Heineken og Carlsberg, står for 49 pct. af ølsalget på globalt plan og 60 pct. af indtjeningen i branchen.

Bryggerigigant lurer på opkøb af konkurrent

Carlsberg-rival vil spare 1 mia kr i CO

Bryggerikæmpe indgår partnerskab med Syngenta

Usikkerhed om Carlsbergs gæld

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier