Bryggerigigant lurer på opkøb af konkurrent

Flere venter, at bryggergiganten Anheuser-Busch InBev, der brygger blandt andet Corona, Budweiser og Stella Artois, vil afgive et bud på konkurrenten SABMiller.
Foto: AB InBev/ PR
Foto: AB InBev/ PR
AF RITZAU FINANS

Anheuser-Busch InBev sælger en ud af fem øl på globalt plan, men snart kan det tal blive endnu højere. Flere venter nemlig, at bryggeriet, der brygger blandt andet Corona, Budweiser og Stella Artois, vil afgive et bud på SABMiller, hvilket har hjulpet SABMillers aktier til en stigning 27 pct. siden februar.

Det skriver Financial Times.

Spekulationerne om opkøb i ølbranchen er intensiveret den seneste tid.

"Der er en runde af konsolidering tilbage i ølsektoren," udtaler en fusionsekspert til avisen.

Et opkøb af SABMiller, der blandt andet brygger Peroni og Miller Lite, vil afhjælpe AB InBevs hovedproblem - faldende vækst i ølsalget. Det er faldet fra 5 pct. til 2-3 pct. om året, i løbet af de seneste fem år.

I vejen for opkøbet står dog visse konkurrenceklausuler og problemer med markedsdominans, der vil tvinge et samlet InBev/SABMiller til frasalg i USA og Kina, samt den relativt høje pris som AB InBev ville skulle betale for SABMillers aktier.

Ifølge analytikere ville InBev være nødt til at betale 30 pct. over markedsprisen for at overtale SABMillers aktionærer til at sælge.

De fire største bryggerier i verden, AB InBev, SABMiller, Heineken og Carlsberg, står for 49 pct. af ølsalget på globalt plan og 60 pct. af indtjeningen i branchen. Med et opkøb af SABMiller af AB InBev vil det resultere i et bryggeri, der er absolut verdens største.

Bryggerikæmpe indgår partnerskab med Syngenta

Bryggerigigant vil udfordre elefantøllen i Indien

Carlsberg-konkurrent køber kinesisk bryggeri

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også