FødevareWatch

Usikkerhed om Carlsbergs gæld

Carlsbergs gæld er ifølge data fra CMA mere riskofyldt end konkurrenterne, og derfor er kursen på bryggeriets obligationer steget siden Ukraine-krisens start.

Foto: Nana Reimers

Prisen for at sikre sig mod misligholdelse (default, red.) på Carlsbergs obligationer er steget siden krisen i Ukraine begyndte, mens den er faldet for bryggerigigantens tre største konkurrenter.

Det skriver Bloomberg News med baggrund i data indsamlet fra CMA.

Prisen er næsten dobbelt så høj som prisen for at sikre sig mod det samme hos Heineken.

Få FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Carlsbergs fem-årige CDS handler til knap 90 basispoint.

Siden februar er den steget knap 10 pct., mens prisen på den tilsvarende på Heineken er faldet godt 8 pct. til 47,8 basispoint. SAB Miller og AB Inbevs CDS'ere er faldet med henholdsvis 1,5 og 2,9 pct.

En CDS-kontrakt er en form for garanti på en obligation (eller et lån). Udstederen (referencen) af obligationen er som sådan ikke involveret i kontrakten. En CDS er alene en aftale mellem køber og sælger af garantien. Køberen får kompensation af sælger, hvis udsteder ikke betaler ydelsen på obligationen.

Carlsberg starter 2014 med nedtur

Carlsbergs storkonkurrent overgår forventningerne

Mere fra FødevareWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier