Unibrew får påtale fra fondsbørsen

Royal Unibrew får nu en påtale af fondsbørsen for ikke at have offentliggjort sit årsregnskab hurtigst nok.
Foto: Jan Dagø
Foto: Jan Dagø
AF RITZAU FINANS

Royal Unibrew får en påtale af fondsbørsen, Nasdaq OMX København, for ikke at have offentliggjort sit årsregnskab hurtigst muligt, efter at bryggerikoncernens bestyrelse havde godkendt det.

Af årsrapporten, der blev offentliggjort tirsdag morgen kl. 7 fremgik det, at bestyrelsen og direktionen havde behandlet og godkendt denne dagen før, og revisionspåtegningen fra selskabets revisor var også dateret dagen før.

Prøv FødevareWatchs abonnement gratis i 30 dage!

Fondsbørsen noterer, at bestyrelsesmødet hos Unibrew ifølge en redegørelse fra selskabet sluttede kl. 15.05, og bestyrelsen havde på det tidspunkt ikke yderligere kommentarer til årsrapporten men besluttede, at rapporten og den tilhørende selskabsmeddelelse skulle gennemgås endnu en gang inden offentliggørelse.

Årsrapporten og selskabsmeddelelsen blev gennemgået hos selskabet sen eftermiddag mandag, og der blev foretaget enkelte mindre rettelser kl. ca. 18.20.

Børsen skriver i sin afgørelse, at der ikke er noget til hinder for, at der på bestyrelsens foranledning kan besluttes enkelte rettelser, før en meddelelse offentliggøres, men i det pågældende tilfælde gik der for lang tid - fra kl. 18.20 til kl. 7 - før meddelelsen blev sendt ud.

"Børsen fandt med baggrund i det anførte, at årsrapporten ikke var blevet offentliggjort hurtigst muligt efter bestyrelsens godkendelse, og
børsen påtalte forholdet over for selskabet," skriver Nasdaq OMX København i afgørelsen.

Carlsberg-regnskab: Fokus er igen, igen på Rusland

Unibrew: Salg på Ceres-grunden i Aarhus er gennemført

En fast hånd på rattet i Royal

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg