FødevareWatch

Carlsberg-regnskab: Fokus er igen, igen på Rusland

Når bryggerikæmpen onsdag præsenterer regnskab for årets første kvartal, vil analytikerne rette øjnene mod forretningen i kernemarkedet Rusland.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Hvis du har fået nok af snakken om krisen i Rusland og Ukraine, skal du ikke følge dækningen af Carlsbergs kvartalsregnskab onsdag.

Her vil den højspændte situation igen være i fokus, når offentligheden får et indblik i, hvad krisen har betydet for Carlsberg vækst i Rusland, som er bryggerikoncernens kernemarked.

”Fokus kommer igen, igen til at være på Rusland. Carlsbergs konkurrenter har meldt om en svær start på året i Rusland, og der er lagt op til, at Carlsberg fortsætter den trend,” siger Sydbanks senioranalytiker Morten Imsgard til FødevareWatch.

”Og Carlsberg kommer ikke uden om, hvordan situationen mellem Rusland, Ukraine og Vesten påvirker de russiske forbrugere. Det kan på sigt blive et stort problem for Carlsberg, hvis vi får en længere periode med handelskrig mellem vesten og Rusland,” tilføjer han.

Asien kører på skinner

Mens Carlsberg formentlig bliver udfordret i Rusland, vil Asien-forretningen vise sig i anderledes positiv form, forventer Sydbank-analytikeren.

”Asien skulle gerne være en solstrålehistorie drevet af volumenfremgang, prisstigninger og opkøb. Så det burde køre på skinner dér,” siger Morten Imsgard.

Han forudser et noget mere broget billede i Nord- og Vesteuropa, som vil være præget af tilbageholdende forbrugere, hård konkurrence og stagnerende markeder. Specielt i Frankrig, som længe har været bryggeriet akilleshæl, vil Carlsberg være udfordret, forventer Imsgard.

Større overskud i sigte

Nyhedsbureauet Reuters har indsamlet estimater blandt 15 analytikere, og her er den gennemsnitlige vurdering, at Carlsbergs overskud vil stige med 40 pct. i forhold til samme periode i 2013.

Morten Imsgard tilslutter sig den forventning.

”Jeg tror, vi kommer til at se en langt bedre bundlinje, som vil være drevet af effektiviseringer og lavere finansposter,” siger han.

Analytikeren tilføjer dog, at første kvartal ofte fylder ganske lidt i det samlede årsregnskab i forhold til de kommende kvartaler.

FødevareWatch bringer en fyldig dækning, når Carlsberg onsdag kl. 7 præsenterer regnskabet.

Carlsberg-chef trodser Obamas råd

Kendt erhvervsmand fortid i dansk fødevareindustri

Unibrew-chef: Carlsberg får kamp til stregen 

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier