Sverige og Asien sikrer champagnevækst

Champagne-producenten Bollinger oplever den stærkeste vækst i efterspørgsel på sine produkter i Asien og Stillehavslandene, samt i Sverige, men Storbritannien er fortsat det absolut vigtigste marked for selskabet.
AF MARTIN HAVTORN PETERSEN

Franske Bollinger oplever den største stigning i eksporten af champagne i landene i Asien og Stillehavet, samt i Sverige. Det siger selskabets formand Jerome Philipon ifølge erhvervsmediet Bloomberg.

”Væksten kommer i bund og grund fra Japan, Australien og Nordeuropa. Det er de markeder, hvor vi oplever væsentlig succes,” sagde Jerome Philipon i et interview i sidste uge i forbindelse med at en Bollinger R.D. champagne fra 2002 blev sat til salg i Storbritannien.

Efterspørgslen på champagne er steget i Asien i de senere år i takt med, at vinsamlere har bevæget sig væk fra de traditionelt populære Bordeaux-vine, der har mistet en del værdi siden midten af 2011. Samtidig har finanskrisen lagt en dæmper på salget i traditionelt store markeder som f. eks. Storbritannien, skriver mediet.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Formanden mener dog, at Storbritannien fortsat er det absolut vigtigste marked for Bollinger, mens Sverige er det land, der driver væksten i Skandinavien. Ifølge organisationen Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne er Storbritannien, USA og Tyskland de vigtigste eksportmarkeder for champagne-vine generelt.

Champagnen Bollinger R.D. - hvilket står for Recemment Degorge og referer til den specielle modningsproces, som benyttes i forbindelse med produktionen af champagnen - er en blanding af 60 pct. Pinot Noir druer og 40 pct. Chardonnay, og en enkelt kasse med 6 flasker af 2002-årgangen sælges for ca. 625 pund - svarende til 5625 kroner.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også