Sverige og Asien sikrer champagnevækst

Champagne-producenten Bollinger oplever den stærkeste vækst i efterspørgsel på sine produkter i Asien og Stillehavslandene, samt i Sverige, men Storbritannien er fortsat det absolut vigtigste marked for selskabet.
AF MARTIN HAVTORN PETERSEN

Franske Bollinger oplever den største stigning i eksporten af champagne i landene i Asien og Stillehavet, samt i Sverige. Det siger selskabets formand Jerome Philipon ifølge erhvervsmediet Bloomberg.

”Væksten kommer i bund og grund fra Japan, Australien og Nordeuropa. Det er de markeder, hvor vi oplever væsentlig succes,” sagde Jerome Philipon i et interview i sidste uge i forbindelse med at en Bollinger R.D. champagne fra 2002 blev sat til salg i Storbritannien.

Efterspørgslen på champagne er steget i Asien i de senere år i takt med, at vinsamlere har bevæget sig væk fra de traditionelt populære Bordeaux-vine, der har mistet en del værdi siden midten af 2011. Samtidig har finanskrisen lagt en dæmper på salget i traditionelt store markeder som f. eks. Storbritannien, skriver mediet.

Fødevarer, drikkevarer, detail og landbrug. FødevareWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Formanden mener dog, at Storbritannien fortsat er det absolut vigtigste marked for Bollinger, mens Sverige er det land, der driver væksten i Skandinavien. Ifølge organisationen Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne er Storbritannien, USA og Tyskland de vigtigste eksportmarkeder for champagne-vine generelt.

Champagnen Bollinger R.D. - hvilket står for Recemment Degorge og referer til den specielle modningsproces, som benyttes i forbindelse med produktionen af champagnen - er en blanding af 60 pct. Pinot Noir druer og 40 pct. Chardonnay, og en enkelt kasse med 6 flasker af 2002-årgangen sælges for ca. 625 pund - svarende til 5625 kroner.

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også