Prisen på fransk vin eksploderer

En yderst dårlig høst sender for andet år i træk prisen på fransk vin i vejret. Gennemsnitprisen er steget med 18 pct. siden 2012.

For andet år i træk har den franske vinhøst været særdeles mager, og det får vinpriserne til at stige markant, skriver Harpers.

Kigger man på den seks måneders periode, der sluttede i januar 2014, er gennemsnitsprisen på franske vine steget med 18 pct. siden 2012 og hele 25 pct. i forhold til de foregående fem år, skriver mediet med henvisning til officielle tal fra det franske landbrugsministerium.

Den magre vinhøst skyldes primært dårligt vejr i både 2012 og 2013, herunder især regn og kulde under opblomstringen. I 2013 er vinmængden fra Frankrig steget med 2 pct. i forhold til det historisk lave 2012, men det er stadig 7 pct. under gennemsnittet for de seneste fem år, skriver Harpers.

Problemerne har især påvirket Bourgogne-vine, hvor prisen er steget med 32 pct. siden 2012 og 51 pct. i de seneste fem år. Provence-vine er steget med henholdsvis 22 og 38 pct., Bordeaux-vine med 20 og 23 pct. og Côtes du Rhône-vine med 12 og 21 pct.

Nicheøkologer oplever vækst i salget

Nu giver Irma mindre producenter unik chance

Arcus flytter Gammel Dansk til Norge

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også