FødevareWatch

Prisen på fransk vin eksploderer

En yderst dårlig høst sender for andet år i træk prisen på fransk vin i vejret. Gennemsnitprisen er steget med 18 pct. siden 2012.

For andet år i træk har den franske vinhøst været særdeles mager, og det får vinpriserne til at stige markant, skriver Harpers.

Kigger man på den seks måneders periode, der sluttede i januar 2014, er gennemsnitsprisen på franske vine steget med 18 pct. siden 2012 og hele 25 pct. i forhold til de foregående fem år, skriver mediet med henvisning til officielle tal fra det franske landbrugsministerium.

Den magre vinhøst skyldes primært dårligt vejr i både 2012 og 2013, herunder især regn og kulde under opblomstringen. I 2013 er vinmængden fra Frankrig steget med 2 pct. i forhold til det historisk lave 2012, men det er stadig 7 pct. under gennemsnittet for de seneste fem år, skriver Harpers.

Problemerne har især påvirket Bourgogne-vine, hvor prisen er steget med 32 pct. siden 2012 og 51 pct. i de seneste fem år. Provence-vine er steget med henholdsvis 22 og 38 pct., Bordeaux-vine med 20 og 23 pct. og Côtes du Rhône-vine med 12 og 21 pct.

Nicheøkologer oplever vækst i salget

Nu giver Irma mindre producenter unik chance

Arcus flytter Gammel Dansk til Norge

Mere fra FødevareWatch

Diningsix-direktør takker af

Restaurantkoncernens adm. direktør giver i stedet stafetten videre til medstifter, mens han selv fortsætter som kommerciel direktør udstationeret i London.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier