FødevareWatch

Arcus flytter Gammel Dansk til Norge

Produktionen af snapsen Aalborg Akvavit og bitteren Gammel Dansk flyttes i foråret 2015 til Norge for at skabe stordriftsfordele. Pengene skal bruges på investering i de danske mærkevarer.

"Vi vil samle produktionen ét sted - det udløser stordriftsfordele. Pengene skal bruges på at lave omfattende investeringer i mærkevarerne Aalborg Akvavit og Gammel Dansk. Vi vil revitalisere mærkevarerne," siger pressemedarbejder i Arcus Gruppen, Per Bjørkum, til FødevareWatch.

Arcus Gruppen købte de danske mærker i januar 2013. I dag blev det så meldt ud, at flytningen af produktionen også er lig med fyringen af 14 medarbejdere pr. 30. juni 2015.

"Vi håber, at de vil blive ved med at arbejde hos os indtil da," siger Per Bjørkum.

De massive investeringer i brandet kommer til at vise sig i bl.a. kommunikation, reklamer og nye produkter.

Da Arcus Gruppen købte de danske brands for et år siden, var formålet at skabe ny vækst i markedet. Det er denne vækst, der nu bliver mulighed for, understreger koncernen.

I Norge har Arcus Gruppen haft succes med at skabe vækst i forbruget af akvavit. Væksten er drevet af de norske brands, som fra 2015 skal produceres sammen med de danske, bl.a. Linie Akvavit.

Arcus Gruppen ejer ikke bygningerne, der huser produktionen i Aalborg. De håber på at fortsætte lejemålet, da det er her, man vil arbejde på at videreudvikle brandet.

Her er årets mest innovative leverandør og dagligvarekæde

Analytikere nedjusterer Carlsberg-forventninger

Ny global salgsdirektør i Carlsberg

Mere fra FødevareWatch

Social Foodies er gået i rekonstruktion

Iskæden med syv butikker er gået i rekonstruktion efter en stribe år med milliontab og negativ egenkapital. For nylig rejste kædens revisor betydelig tvivl om den fortsatte drift i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier