FødevareWatch

Carlsberg jubler: Briter sænker ølafgift igen

Til stor glæde hos Bryggeriforeningen og Carlsberg nedsætter den britiske regering igen ølafgiften. Det sker i et forsøg på at holde beskæftigelsen oppe.

Foto: Lars Nybøll, Jyllands-Posten

Briterne sænker ølafgiften igen, og det vækker glæde hos Carlsberg og Bryggeriforeningen.

"For anden gang i løbet af kort tid vælger Storbritannien at sænke øl-afgiften, fordi det er med til at skabe vækst og giver øget beskæftigelse," siger Bryggeriforeningens direktør Niels Hald.

Briterne har den næsthøjeste ølafgift i Europa kun overgået af finnernes. Sænkningen af øl-afgiften i Storbritannien er den anden siden 2013.

Første gang skete ved finansministeren George Osbornes fremlæggelse af budgettet for 2013, og nu sker det også i forbindelse med fremlæggelsen af budgettet for i år.

Sidste år sænkedes afgiften med 1 pence, men det skal ses i relation til at der på forhånd var annonceret en afgiftsstigning på 3 pence.

Også i år sænkes afgiften med 1 pence.

Det lyder ikke af meget, men samlet er der skønsmæssigt tale om en nedsættelse med 121 mio. pund, fremgår det af en rapport fra sidste efterår fra den britiske bryggeriforening.

Sidste års sænkning vurderes i følge en rapport fra den engelske bryggeriforening at have en positiv effekt på jobskabelsen i Storbritannien på 6500 i budgetåret 2013/2014 stigende i de følgende år til 10.300. Det manglende provenu på 121 mio. pund ventes delvis opvejet af øgede skatteindtægter.

"I England lukker 25-30 pubber ugentligt," oplyser kommunikationsdirektør i Carlsberg Jens Bekke. Det kan mindskes gennem en nedsættelse af ølafgiften.

Grundet sænkningen af ølafgiften sidste år vurderede den store britiske pubkæde JD Wetherspoon, at der ville være grundlag for at åbne 10-20 nye pubber og ansætte 400-800 ekstra personer.

Carlsberg har en position som nummer fire på det britiske marked med en markedsandel på 15 pct. Sidste år faldt markedsandelen en smule.

Britiske pubejere ramt af computernedbrud hos Carlsberg

Carlsberg stiger på konkurrents bryggerilukning

Analytikere nedjusterer Carlsberg-forventninger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier