FødevareWatch

Carlsberg stiger på konkurrents bryggerilukning

Anheuser Busch InBev lukker et bryggeri i Moskva; det tolkes positivt af aktiehus.

Foto: Carlsberg/ PR

Carlsberg-konkurrenten Anheuser Busch InBev lukker et bryggeri i Moskva for at flytte produktionen til et andet sted i Rusland, og det er med til at give Carlsberg vind i sejlene tirsdag.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af en analyse fra franske finanshus Exane BNP Paribas.

I analysen lægger Exane BNP Paribas derudover vægt på, at Anheuser Busch Inbev har lukket tre bryggerier i Rusland over de seneste to år og dermed skilt sig af med 25 pct. af sin kapacitet.

Det finder Exane BNP Paribas positivt for prisudviklingen på øl i Rusland, hvilket kan komme Carlsberg til gode, da bryggeriet henter 40 pct. af sit ordinære driftsresultat, EBIT, i Rusland.

Anheuser Busch Inbev lukker ifølge Bloomberg News bryggeriet i Moskva grundet lovmæssige restriktioner, en øget skattebyrde og en tilbagegang i industrien.

Carlsberg-aktien ligger tirsdag eftermiddag til en stigning på 4,8 pct. til 538,5 kr. Den positive kursudvikling kommer dog oven på en hård periode for den danske bryggerikoncern, der har været påvirket af den usikre situation på Krim-halvøen.

En styrket rubel kan dog også være med til at forklare stigningen sammen med lukningen af Anheuser Busch Inbevs bryggeri i Moskva.

En rubel koster tirsdag 49,2857 euro mod 49,9455 euro ved morgenstunden.

Carlsberg oplyste i sit seneste regnskab, at en ændring af rublens kurs over for euro på plus eller minus 1 påvirker gruppens resultat af primær drift med knap 100 mio. kr. i enten den ene eller anden retning.

I 2014 venter bryggeriet, at EUR/RUB-kursen gennemsnitligt vil være 49, og dermed er den aktuelle rubelkurs ved at nærme sig det niveau, som bryggeriet venter i indeværende år.

Rublens dyk kan koste Carlsberg stort milliontab

Carlsberg-konkurrent afviser salgsrygter 

Mere fra FødevareWatch

Salling Group forlænger prisloft frem til nytår

Prisloftet, som Salling Group indførte i foråret på en lang række varer, bliver nu forlænget med to måneder til årets udgang. Det sker, dagen efter, Coop meldte et nyt prisprogram ud for to kæder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier