Analytiker: Unibrew-nedskæringer er som ventet

Sydbank Royal Unibrew-analytiker, Morten Imsgard, er ikke overrasket over, at bryggerikoncernen vil bruge 50 mio. kr. på restruktureringen af finske Hartwall.
Foto: Jan Dagø
Foto: Jan Dagø
AF RITZAU FINANS

Der er ikke den store overraskelse i, at bryggeriet Royal Unibrew kaster 50 mio. kr. efter at restrukturere finske Hartwall, som det danske selskab sidste år overtog for 2,8 mia. kr.

Det er nemlig en kendt historie, at lønsomheden i den finske forretning ikke er på niveau med den indtjening, som Royal Unibrew leverer i resten af sin forretning, og at den tidligere ejer, hollandske Heineken, ikke har brugt alt for meget energi på at løfte indtjeningen i Finland.

Sådan lyder vurderingen fra Sydbanks Royal Unibrew-analytiker, Morten Imsgard, over for Ritzau Finans.

"Det er ikke et vanvittigt overraskende beløb. Det er relativt lille og kunne næsten være indeholdt i det gamle forventningsspænd. Men Royal Unibrew vil gerne signalere, at der er tale om engangsomkostninger," siger han og uddyber:

"Det her er første skridt i at forsøge at løfte lønsomheden i Hartwall op på et niveau, der bedre tåler sammenligning med det, man kan levere i resten af gruppen. Det har ligget i kortene, at det var nødvendigt, og det er naturligt, at alle brikker bliver vendt."

Han understreger dog samtidig, at det fortsat er meget tidligt i forløbet, og at man derfor er nødt til at se tiden lidt an for at kunne vurdere Royal Unibrews succes med at løfte den finske forretning.

"Det hele står og falder med, hvor meget bedre, Unibrew kan drive det finske bryggeri, end tilfældet var for Heineken. Kan det komme ud på den anden side med en indtjening på samme niveau som i resten af forretningen, viser det sig måske at være et rigtig godt opkøb," siger Morten Imsgard.

Finske fyringer koster Royal Unibrew 50 mio

Ugebrev: Unibrew lægger grunden til vækst i 2015

Unibrew-topchef: Sol og Carlsberg-konflikt har hjulpet os 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg