Jacobsen og aarhusiansk destilleri går sammen

I disse dage kan gæsterne på Northside Festival opleve en upcyclet øl, som kan give et fingerpraj om fremtidens ølbrygning. 
Foto: Stine Rasmussen
Foto: Stine Rasmussen

Bryggeriet Jacobsen og det aarhusianske destilleri Njord tilbyder i disse dage Northside Festival-gæsterne en øl, der er lavet med 80 pct. mindre humle, da den bruger overskydende te fra gindestilleriet. 

”Hos Jacobsen er vi nysgerrige og vil altid gerne udfordre og prøve nye metoder for, hvordan vi kan brygge øl. Med NorthSide 2023 Sublime har vi i fællesskab med destilleriet Njord og NorthSide taget det bedste, Aarhus har at byde på, og brygget det til en nytænkt økologisk og upcyclet sour øl,” udtaler Mads Egeskov Bach i en pressemeddelelse.

Han har tidligere fortalt til FødevareWatch, at festivaler er et godt sted at prøve nye typer af øl for Carlsberg. 

Carlsberg Danmark og Njord arbejder i forvejen tæt sammen om udvikling og produktion af en række økologiske Bluetail-cocktail-varianter på fad til festivaler og barer. Og det nye samarbejde er endnu et skridt i den økologiske retning, udtaler de to selskaber.

I fremtiden skal der nemlig bruges langt mere af de råvarer, der går til drikkevareproduktion. 

”Det har været en god og spændende proces, og resultatet er blevet fantastisk,” siger Troels Præst Andersen, der er den ene af de to stiftere af Njord i Aarhus. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også