Svaneke Bryghus skal finde ny brygmester 

Den nuværende brygmester Jan Paul ønsker at rejse ud i verden og udbrede sin viden om bæredygtigt ølbryggeri.
Jan Paul stopper til august efter 18 år som brygmester hos Svaneke Bryghus. | Foto: Kasper Buchardt, Pr/ Svaneke Bryghus
Jan Paul stopper til august efter 18 år som brygmester hos Svaneke Bryghus. | Foto: Kasper Buchardt, Pr/ Svaneke Bryghus

Jan Paul har i 18 år været brygmester i det bornholmske Svaneke Bryghus, men til august er det slut. 

Han har fået udlængsel, og fratræder derfor sin stilling ved udgangen af august for at få tid til at rejse og for at udbrede sin viden om bæredygtig ølbrygning. Derfor skal firmaet nu bruge sommeren på at afsøge både interne og eksterne muligheder for et fremtidigt setup. 

Det skriver Svaneke Bryghus i en pressemeddelelse. 

Jan Paul kom til Svaneke Bryghus som brygmester få år inde i selskabets levetid, og har siden været med til at brygge i omegnen af 200 forskellige øl i det bornholmske bryggeri. Han udtaler:

 

”Hos Svaneke Bryghus har der altid været højt til loftet, og jeg har haft meget frie tøjler til at udvikle og skabe øl, som jeg mener de skal være. Jeg er meget taknemmelig for den tillid jeg har fået fra ejerkredsen til at skabe rammerne for godt og velfungerende bryggeri, og jeg er helt tryg ved at overlade brygningen til mit team af dygtige bryggere.” 

Det bornholmske bryghus, der i dag er 100 pct. økologisk, startede i 2000 i Svaneke som restaurationsbryggeri. Få år senere startede Jan Paul så som brygmester. 

Steen Jespersen, adm. direktør i Svaneke Bryghus, forstår den snart forhenværende brygmesters beslutning: 

”Jan Pauls enorme viden om ølbrygning og gæren har været til en uundværlig ressource, men jeg har også respekt for, at Jan Paul vil udbrede sin viden og ud i verden, hvor han også har et godt renomme.” 

Den viden vil mere konkret tage Jan Paul ud i bryggeriverdenen, hvor han skal være freelancekonsulent. I første omgang skal han et stop til et bryggeri i Georgien. 

Siden starten af 2021 har Svaneke Bryghus brygget CO2-neutral øl. Årligt brygges der mere end 1,7 mio. liter øl i Svaneke Bryghus. 

I 2022 leverede Svaneke Bryghus et årsresultat på 1,1 mio. Det var en tilbagegang fra 2,8 mio. kr. i 2021. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter