Salget af sukkerfrie varianter overhaler næsten almindelig sodavand

49 pct af sodavandssalget i 2022 var sukkerfrie varianter ifølge tal fra Nielsen Scantrack. En udvikling drevet af et fødevarepartnerskab for sundhed og klima, mener Bryggeriforeningen.
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix
Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Sukkerfri sodavand er populære som aldrig før.

Det viser tal fra analyseinstituttet Nielsen Scantrack, som Bryggeriforeningen har reageret på i en pressemeddelelse.

Igennem 2010’erne lå salget af de sukkersødede sodavand stabilt på cirka 35 pct. I 2022 ramte salget af de sukkerfri sodavand 49 pct., og står dermed på tærsklen til at blive mere populære end de traditionelle varianter.

”Kombineret med at forbrugerne har taget rigtigt godt imod de sukkerfrie produkter, betyder denne indsats, at vi er snublende nær, at 2023 bliver året, hvor vores medlemmer sælger flere sodavand uden sukker end sodavand med sukker”, siger direktør Nick Hækkerup fra Bryggeriforeningen, som er både bryggeriernes og tapperiernes brancheorganisation.

Det er blandt flere faktorer resultatet af et fødevarepartnerskab indgået mellem 150 virksomheder, brancheforeninger og sundhedsorganisationer i regi af Fødevarestyrelsen, der siden 2019 har samarbejdet om at fremme sundere fødevarer, mener Nick Hækkerup også.

”Fødevarepartnerskabet har både fokus på at nedbringe indholdet af sukker i læskedrikke og på at øge andelen af alternativer med andre sødemidler end sukker, og det har utvivlsomt bidraget væsentligt til den positive udvikling,” udtaler bryggeriforenignens formand Nick Hækkerup også i pressemeddelelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Foto: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg