FødevareWatch

Carlsberg indgår stor elkøbsaftale med vedvarende energiselskab

Bryggeriet kalder den nye aftale ”en markant milepæl” i Carlsbergs bæredygtighedsprogram Together Towards Zero and Beyond.

Foto: PR/Better Energy

Danmarks største bryggeri, Carlsberg, har netop underskrevet en ny, stor elkøbsaftale med det vedvarende energiselskab Better Energy - en aftale, der betyder, at bryggeriet fremover aftager 29 GWh om året af ny, grøn og støttefri strøm.

Samtidig betyder elkøbsaftalen, at der opføres en ny solcellepark på mere end 70 hektar eller det, der svarer til 105 fodboldbaner, skriver bryggeriet i en pressemeddelelse.

Carlsberg kalder i meddelelsen elkøbsaftalen for ”en markant milepæl” i bryggeriets bæredygtighedsprogram Together Towards Zero and Beyond, eftersom aftalen direkte påvirker to af programmets mål: At al elektricitet i 2030 skal komme fra vedvarende kilder, der bidrager til ny, grøn strøm til elnettet. Og at alle Carlsbergs bryggerier i 2030 skal være CO2-neutrale.

”I Carlsberg har vi allerede taget flere skridt mod den grønne omstilling, men vi kan gøre mere og er ambitiøse. Og derfor er vi meget glade for den nye aftale mellem Carlsberg og Better Energy, der betyder, at der produceres ny, grøn strøm, der svarer til mere end 46.000 danskeres årlige gennemsnitlige strømforbrug,” udtaler adm. direktør for Carlsberg Danmark, Peter Haahr Nielsen.

Han siger videre:

”Den nye elkøbsaftale er med til at understøtte vores nye bæredygtighedsprogram, Together Towards Zero and Beyond, hvor vi har udvidet vores allerede ambitiøse mål og tilføjet nye. Derudover er vi glade for at bidrage til omlægningen af grøn strøm i Danmark ved at tilføre mere grøn strøm til det danske elnet,” siger Peter Haahr Nielsen.

Også adm. direktør i Better Energy, Rasmus Lildholdt Kjær, glæder sig over det nye partnerskab:

”Carlsberg har en omfattende produktion i Danmark, og det er oplagt, at det drives på lokalt produceret, ny grøn strøm. Det er både bydende nødvendigt og stærkt, når store ambitioner for grøn omstilling følges op af konkrete handlinger. Carlsberg har truffet et aktivt valg om at købe ny grøn strøm og har på den måde direkte accelereret den grønne omstilling i Danmark og Europa,” siger han i pressemeddelelsen.

Strømmen fra den nye elkøbsaftale skal bruges på Carlsbergs bryggeri i Fredericia, og den nye solcellepark skal efter planen stå færdig og være tilsluttet elnettet i 2024.

Danske Bank forventer klarhed om Carlsberg-topchef efter spekulationer

En tredjedel af ikke-beskyttede gaskunder vil fjernes fra listen

Tyske bryggerier indstiller ølproduktion - mangler kulsyre

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier