FødevareWatch

Carlsbergs investorer kan vente nyt om inflation og omkostninger

Danske Bank forventer på kapitalmarkedsdagen i næste uge at få et større indblik i det omkostningspres, som Carlsberg er ramt af.

Foto: Jens Dresling

På bryggeriet Carlsbergs kommende kapitalmarkedsdag kan investorer vente at få indsigt i højere omkostninger som følge af det bjerg af inflation, som selskabet skal klatre hen over.

Det vurderer Danske Bank.

Banken påpeger, at især råmaterialer, naturgas og potentiel inflation i lønninger vil være poster, der muligvis vil blive uddybet i forhold til omkostninger ind i 2023.

Det er faktorer, der får banken til at forholde sig forsigtigt i forhold til den organiske vækst for selskabet i regnskabsåret 2023.

Carlsberg holder kapitalmarkedsdag den 28. september, og banken venter ikke umiddelbart nogle større overraskelser på dagen i den kommende uge.

Sammen med nyt om omkostninger venter banken, at der vil blive talt om bryggeriets stærke udvikling i Asien.

”Vi venter, at bryggeriet vil uddybe sine strategier i Kina og Vietnam samt potentielt i Indien grundet et kommende juridisk forlig,” skriver Danske Bank og fortsætter:

”Vi ser stadig Carlsberg som værende stærk i Kina og kommentar i andet kvartal om flere investeringer i Kina og Vietnam bekræfter vores forventninger.”

Danske Bank fastholder sin anbefaling af Carlsbergs aktie på ”køb”.

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier