FødevareWatch

Saudiarabisk formuefond laver milliardinvestering i landets kaffeindustri

Stor investering i Saudi-Arabiens kaffeindustri skal over de næste ti år øge årets kaffeproduktion markant og slå kongeriget fast på det globale kaffemarked.

Foto: Luisa Gonzalez/Reuters/Ritzau Scanpix

Saudi-Arabiens offentlige investeringsfond, PIF, har store planer for landets kaffeindustri og lægger nu an til en kæmpeinvestering, der skal slå kongeriget kaffebønner fast på det globale marked.

Ifølge Bloomberg Mercury er der tale om en 320 mio. dollar, svarende til 2,2 mia. kr. stor investering i det statsejede Saudi Coffee Co., og investering har til formål at øge landets årlige kaffeproduktion fra 300 ton til 2500 ton over de næste ti år.

Investeringsfondens beslutning om at skyde milliarder ind i den saudiarabiske kaffeindustri skal ifølge mediet ses i lyset af, at fonden de senere år har påtaget sig opgaven i at diversificere landets økonomi væk fra den indbringende olie.

Som led i diversificeringen blev Saudi-Arabiens caféer og butikker tidligere på året påduttet at omdøbe en krydset varm drik, der normalt går under navnet ”arabisk kaffe”, til ”saudiararabisk kaffe”, af regeringen. Samtidig blev 2022 erklæret for ”Saudi-kaffens år”.

Kaffefirmaet Slow udvider produktionen til to nye lande

Kaffeselskab kigger ind i dystert marked trods år med fremgang

”Hvis vi skal være rigtig, rigtig store, er vi nødt til at tænkte mere langsigtet”

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier