FødevareWatch

Sydbank: Carlsberg-opjustering var ventet efter fremgang i handelstal

Hvor Heineken tidligere på dagen meldte om tilbagegang i Storbritannien, meldte Carlsberg om "midt encifret" fremgang i samme marked i tredje kvartal, og det har båret en del af årsagen til en opjustering, siger Sydbank-analytiker.

Foto: Sydbank/PR

Covid-19 har endnu ikke sluppet sit tag i Vesteuropa, mens forretningen buldrer af sted i Asien og Øst- og Centraleuropa. Det har sikret en positiv handelsopdatering til Carlsberg, der - omend ikke helt uventet - har opjusteret forventningerne til 2021.

Det siger Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank, til Marketwire, efter at Carlsberg før tid har løftet sløret for udviklingen i tredje kvartal.

Bryggeriet kom bedre ud af juli, august og september på alle markeder, end analytikerne havde ventet, og har oven på det positive kvartal opjusteret forventningerne til resten af året.

"Det er primært drevet af en stærk udvikling både i Asien og i Central- og Østeuropa, hvor volumenudviklingen er noget stærkere end ventet," siger Per Fogh.

"Særligt Kina leverer en stærk performance i tredje kvartal, hvor de både opretholder en høj volumensalg, mens de også sælger flere dyre øl. Så hele den her pris/mix-effekt giver også et ret stort "boost" til omsætningsudviklingen i den region," fortsætter han.

Det eneste hår i suppen i et ellers positivt regnskab er udviklingen i Vesteuropa, hvor der var tale om en flad volumenudvikling mod en ventet mindre fremgang. Her mærker Carlsberg ligesom konkurrenten Heineken, at coronapandemien fortsat hærger.

"Som vi så tidligere med Heineken, har covid-19 bare ikke sluppet sit tag i Vesteuropa endnu, og det er også det, vi ser i udviklingen i de her to selskaber," forklarer aktieanalytikeren til Marketwire.

Selv om der var tale om en lille skuffelse på Carlsbergs største marked, var der også tale om en "midt encifret" fremgang i Storbritannien, hvor Heineken tidligere på dagen meldte om tilbagegang.

Carlsberg har i forbindelse med offentliggørelsen også opjusteret sine forventninger til året, så der nu er ventet en organisk vækst i driftsoverskuddet på 10-12 pct. mod tidligere 8-11 pct.

"Det er positivt. Markedet lå selv med en organisk vækst i EBIT (driftsresultat, red.), så det var et eller andet sted ventet, at det her løft ville komme - men stadig rigtig positivt," siger Per Fogh onsdag eftermiddag.

Cees 't Hart: Omkostninger afdækket i 2021 - markant modvind i vente

Heinekens opkøb af sydafrikanske Distell trækkes ud efter aktionærkrav

Carlsberg-overblik: Alle regioner leverer bedre end ventet

Carlsberg opjusterer forventninger efter genåbningsoptur

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier