FødevareWatch

Carlsberg til bunds efter nedgradering

Analytikere fra det tyske finanshus Berenberg har helt ændret syn på bryggerikoncernens aktie og i et ellers let stigende aktiemarked falder Carlsberg.

Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Carlsbergs aktie falder fra åbningen tirsdag 2,4 pct. til 1033,50 kr. i et ellers let stigende marked, hvor C25-indekset kører op med 0,5 pct.

Faldet skal ses i lyset af, at analytikere hos det tyske finanshus Berenberg helt har ændret syn på bryggerikoncernens aktie og nu anbefaler "sælg" mod før "køb".

Samtidig er kursmålet blevet beskåret kraftigt til 883 kr. fra tidligere 1295 kr., fremgår det af Bloomberg News.

Det ændrede syn på aktien kan meget vel hænge sammen med de markant stigende råvarepriser på blandt andet malt, aluminium og glas. Der er tale om stigninger i et omfang, der kræver kraftige prisforhøjelser over for kunderne, hvis ikke det skal ramme indtjeningsmarginalerne.

Mandag ramte aluminiumsprisen kortvarigt 3000 dollar for et ton, hvilket var første gang siden 2008. Siden er den dog faldet til ca. 2900 dollar, hvilket dog fortsat er over 40 pct. højere end ved årsskiftet. De seneste tre uger er prisen steget omkring 15 pct.

Finanshus går direkte til "sælg" fra "køb" på Carlsberg-aktie

Carlsbergs britiske arm vil opbygge største logistiknetværk i bryggeribranchen

Unibrew får godkendt opkøb - handel lukkes inden for få dage

Mere fra FødevareWatch

Idealisten Merete Holsts vej til madtoppen

Merete Holst er kendt for at bygge Meyers Kantiner op og er en kvinde med stærke holdninger. Hun er træt af kapitalfonde i danske restauranter og kunne aldrig drømme om selv at sælge ud.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier