FødevareWatch

Unibrew får godkendt opkøb - handel lukkes inden for få dage

Købet blev første gang annonceret i begyndelsen af juli, men har siden afventet godkendelsen fra de finske konkurrencemyndigheder. Det er nu faldet på plads.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Royal Unibrew har fået godkendt det tidligere annoncerede opkøb af norske Solera Beverage Group, og handlen forventes derfor at kunne blive lukket inden for få dage.

Det oplyser bryggerikoncernen i en børsmeddelelse.

Royal Unibrew betaler i omegnen af 770 mio. kr. for Solera, som købes af kapitalfonden Capman på gældfri basis.

Købet blev første gang annonceret i begyndelsen af juli, men har siden afventet godkendelsen fra de finske konkurrencemyndigheder, der nu er faldet på plads.

Solera råder over omkring 150 ansatte og har en omsætning på 1,3 mia. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 70 mio. kr., hvis man ikke medregner effekter fra covid-19, lyder det meddelelsen.

Opkøbet betyder, at marginerne i Royal Unibrew-koncernen tyndes ud, så de falder i omegnen af 2 procentpoint annualliseret. I forbindelse med offentliggørelsen af købet fik det Unibrew til at varsle, at målet om en EBIT-margin på 20-21 pct. på mellemlang sigt nu vil gælde på lang sigt i stedet.

Ifølge selskabet er det dog planen at hæve salgstallene og skabe synergier, som skal gøre op for faldet over de kommende år.

Solera beskrives som den næststørste spiller på det nordiske marked, og selskabets portefølje dækker over 700 mærker.

Royal Unibrew fastholder desuden sine forventninger til 2021, fordi godkendelsen ifølge selskabet var ventet. EBIT for hele året ventes at lande på 1625-1700 mio. kr.

Aktien i Royal Unibrew falder fredag 3,1 pct. til 790,20 kr.

Dagrofa overvejer at droppe de årlige prisforhandlinger

Carlsberg napper festival fra Royal Unibrew

Bryggerier famler i blinde, mens prisbonanza tynger salget af billige øl 

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier