FødevareWatch

Fransk spiritusproducents fest stoppet af valutamodvind

Der er fuld fart på salget af spiritus hos franske Rémy Cointreau, men valutaeffekt trækker ned.

Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

Den franske spiritusproducent Rémy Cointreau leverede en bedre end ventet driftsindtjening i det forskudte helår, men bekymringer om valutamodvind betyder, at morgenens fremgang ved middagstid er vekslet til et minus på 5,9 pct. til 159,90 euro på børsen i Paris.

Det skriver Bloomberg News.

Driftsindtjeningen er i det forskudte helår steget med 9,8 pct. til 236,1 mio. euro, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 229 mio. euro.

Spiritusproducenten fremhæver, at den har fået en fremragende start på regnskabsåret, understøttet af meget gunstige basiseffekter og forsendelseseffekter og nye, strukturelt kraftige forbrugstendenser i USA.

Dog venter Rémy Cointreau, at væksten i driftsindtjeningen vil blive påvirket af en negativ valutaeffekt med 16-20 mio. euro i regnskabsåret 2021/22.

Analytiker Loic Morvan fra finanshuset Bryan Garnier fremhæver, at driftsindtjeningen var bedre end ventet, men at en stærk valutamodvind er sandsynlig i det nye regnskabsår.

Rémy Cointreau producerer blandt andet appelsinlikøren Cointreau, Mount Gay-rom og cognacen Rémy Martin.

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier