FødevareWatch

Royal Unibrew overtager Bryggeriet Fuglsang

Den familieejede bryggerivirksomhed har solgt koncernens bryggeriaktivitet til Danmarks næststørste bryggeri. "Vi er i familien nået frem til, at vi anser Royal Unibrew for bedste match," siger direktør.

Danmarks næststørste bryggeri indlemmer nu bryggeriaktiviteterne fra det familiedrevne bryggeri Fuglsang i porteføljen.

Det skriver Bryggeriet Fuglsang i en pressemeddelelse mandag formiddag. Overtagelsen blev ifølge den familieejede koncern underskrevet torsdag, hvor Fuglsang Holding solgte Bryggeriet S.C. Fuglsang samt Mineralvandsfabrikken Frem.

"Vi er i familien nået frem til, at vi anser Royal Unibrew for bedste match, når det gælder om at videreføre varemærkerne Fuglsang, Frem, Adelhardt og Urban Cocktails og de dertil hørende produktserier," siger den nu tidligere ejer, Kim Fuglsang, i en skriftlig kommentar.

Han fortsætter dog som direktør i koncernens maltforretning, Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik, i Haderslev og Thisted.

Beslutningen om at sælge bryggeriet kommer ifølge Kim Fuglsang efter drøftelser med hans bror, teknisk direktør Claes Fuglsang, og brygmester og direktør Henning Fuglsang. I en kommentar lægger Kim Fuglsang vægt på, at det danske drikkevaremarked overordnet er præget af "få virkelig store aktører – og rigtig mange små". Her falder Fuglsang ifølge direktøren mellem to kategorier, som det i praksis vil være svært at bryde ud af.

"Vi kunne se, at der var lang vej til at blive en af de helt store. Og på sigt ville det blive en stadig dårligere forretning at fortsætte kampen i mellemkategorien," siger Kim Fuglsang.

Lander igen i rødt

Generelt har Fuglsang-koncernens bryggeriarm været en presset affære, som i flere år har været præget af røde tal på bundlinjen. Nedturen fortsatte også i det nyligt offentliggjorte regnskab for 2020, hvor det eksisterende underskud blev femdoblet sammenlignet med 2019.

Af resultatopgørelsen fremgik det her, at Bryggeriet S.C. Fuglsang kom ud af 2020 med et underskud på ca. 10 mio. kr.

Derudover bakkede bruttofortjenesten med omkring 7 mio. kr. Af ledelsesberetningen fremgår det, at moderselskabet i Fuglsang Holding fortsat ville holde hånden under selskabet og i 2020 havde ydet tilskud for 10 mio. kr.

Royal: Fuglsang passer godt i den lokale forretning

Hos Royal Unibrew lægger man vægt på, at opkøbet går godt i spænd med bryggerikoncernens overordnede strategi, som bl.a. i høj grad bygger på brands med lokal forankring. Samtidig har den danske ølkoncern gennem mange år haft et "tæt og godt samarbejde", lyder meldingen fra Royal Unibrews direktør for den danske forretning, Kasper Ryttersgaard Jacobsen.

"Fuglsang passer derfor også rigtig godt ind i Royal Unibrews lokalt forankrede drikkevare forretning, og vi er derfor både glade og stolte over at kunne byde Fuglsang velkommen til Royal Unibrew," siger direktøren i en skriftlig kommentar.

I praksis betyder købet, at Royal Unibrew overtager produktion, salg og distribution af alle produkter fra Bryggeriet Fuglsang og Mineralvandsfabrikken Frem.

Bryggeriets og mineralvandsfabrikkens medarbejdere får tilbudt muligheden for at flytte over i en ansættelse hos Royal Unibrew. Fuglsang Holding ejer fortsat alle sine bygninger og arealer i Haderslev. Royal Unibrew lejer produktionslokalerne i Haderslev og Ribe.

FødevareWatch forsøger at indhente yderligere kommentarer fra Fuglsang.

Fuglsang-bryggeri mindsker underskud og fustagestørrelse 

Fuglsang Gruppen rammer historisk underskud 

Mere fra FødevareWatch

Arla vinder klagesag om greenwashing

Fødevarestyrelsen har frikendt mælkeproducenten Arla i anklage om greenwashing. Foreningen bag klagen kalder afgørelsen "skuffende" og trist for forbrugerne.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier