FødevareWatch

Royal Unibrew-optakt: Udsigt til forsigtige forventninger

I en analyse fra Bank of America udråbes Royal Unibrew som en fremtidig vinder af den europæiske genåbning. Det til trods tror analytikerne kun på en forsigtig prognose fra bryggerikoncernen.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Når det danske bryggeri Royal Unibrew onsdag kommer med regnskab for fjerde kvartal 2020 - og dermed også hele året - bliver fokus primært på forventningerne til det det kommende år. Og de kan meget vel kan vise sig at være til den forsigtige side.

Det skriver Bank of America i en analyse ifølge PLX AI.

"Med den store usikkerhed taget i betragtning venter vi et relativt bredt spænd i EBIT i 2021," skriver Bank of America.

Ifølge konsensusestimater indsamlet af Bloomberg venter analytikerne et driftsresultat (EBIT) på 1,6 mia. kr. i 2021 og 1,52 mia. i 2020.

Royal Unibrew venter selv et driftsresultat, EBIT, i niveauet 1475 til 1525 mio. kr. i 2020.

Omsætningen ventes ifølge Bloombergs estimater at lande på 7,89 mia. kr. i 2021 og 7,54 mia. kr. i 2020.

Bank of America regner i øvrigt med, at Unibrew vil lancere et aktietilbagekøbsprogram på 500 mio. kr., skriver PLX AI.

Der kan også blive plads til opkøb i den nærmere fremtid, lyder det fra Nordea ifølge PLX AI.

"Royal Unibrew bliver en vinder af den europæiske genåbning, og balancen tillader nu betragtelige opkøb," skriver den nordiske bank.

Tuborg indgår ny femårig festivalaftale Salget buldrer – men Royal Unibrew holder igen med virtuel ølsmagning Coronapandemi lagde låg på dansk ølinnovation 

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Arla-bestyrelse udpeger ny næstformand

Arlas bestyrelse har udnævnt afløser til svenske Heléne Gunnarson, som har besluttet at træde ud af andelskoncernens bestyrelse, forud for den kommende nye strategiperiode skydes igang.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier