Optakt til Carlsberg-regnskab: Ekstra fokus på fremtiden og corona-effekt

Analytikere vil have ekstra fokus på, hvad bryggerikoncernen Carlsberg siger om fremtiden, når den relativt talløse og helt resultatløse kvartalsopdatering lander onsdag morgen.
Carlsberg kommer med kvartalsregnskab onsadg og her er øjnene især rettet mod forventningerne til fjerde kvartal. | Foto: Emma Sejersen
Carlsberg kommer med kvartalsregnskab onsadg og her er øjnene især rettet mod forventningerne til fjerde kvartal. | Foto: Emma Sejersen
AF RITZAU FINANS

Carlsberg ventes at fastholde udsigterne for hele 2020, som blev opjusteret i midten af september. Carlsberg ser nu en "høj encifret organisk tilbagegang i ebit" fra tidligere en "organisk tilbagegang i ebit på 10-15 pct.".

Sydbank vil have ekstra fokus på, hvad Carlsberg venter, at de nye restriktioner vil betyde for fjerde kvartal 2020.

Det skriver analytiker i banken Mikkel Emil Jensen i en optakt. Også analytiker Edward Mundy fra finanshuset Jefferies ser frem mod kommentarer om fremtiden.

I en analyse fra midten af oktober vurderede han umiddelbart, at udsigterne for andet halvår virkede konservative.

Forudsætningerne for, at den vurdering holder var dog, "at den seneste stigning i corona-smittetilfælde ikke resulterer i markante restriktioner i on-trade-delen (salg til restauranter, barer og festivaler, red.)".

Og der er gennemført strengere restriktioner i flere europæiske lande af vigtighed for Carlsberg som blandt andet Storbritannien og Frankrig.

Dyk i omsætningen

For tredje kvartal venter analytikerne en tilbagegang i omsætningen fra 18.526 mio. kr. i tredje kvartal 2019 til 16.912 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Carlsberg. Det svarer til en tilbagegang på 8,7 pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Der er dog stor uenighed blandt analytikerne, der har skøn mellem 16.338 mio. kr. og 17.694 mio. kr.

I bryggeriets største region, Vesteuropa, ses omsætningen ifølge analytikerne at falde til 9040 mio. kr. fra 10.203 mio. kr. eller med 11,4 pct.

Mikkel Emil Jensen vil især hæfte sig ved kommentarer omkring udviklingen på det britiske marked, som han venter har været relativt hårdt ramt grundet det relativt høje smittetryk.

Et relativt højere salg via supermarkeder kontra barer og restauranter, samt en fortsat forventning om, at forbrugerne køber billigere øl, vil give en negativ såkaldt pris/mix-effekt.

Kina trækker lidt op

I region Asien ventes omsætningen i tredje kvartal at lande på 4679 mio. kr. mod 5034 mio. kr. i tredje kvartal sidste år eller med godt 7 pct.

Sydbank venter, at volumenvæksten specielt på regionens største enkeltmarked, Kina, er blevet løftet i takt med den løbende genåbning af barer og restauranter. Dog ventes "en væsentlig tilbagegang på nogle af de øvrige markeder i Asien, som følge af corona-restriktioner i forhold til alkoholindtag.

I Østeuropa skønnes omsætningen af falde med 3,5 pct. til 3156 mio. kr.

Carlsberg har taget kampen op mod AB Inbev og Efes’ fælles indtog på det russiske marked. Det ventes ifølge Sydbank, at Carlsberg ved øget markedsføring og kampagneaktivitet har tilbageerobret markedsandele i Rusland og øget volumensalget.

"Tallene taler for sig selv": Coronakrisen udhuler Carlsberg-ærkerivalers resultater  Storbritannien lukker pubberne i de værste corona-hotspots

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også