Færre gæster på restauranter og barer sætter et negativt aftryk på vin- og spiritusleverandørerme.
Når restaurationsbranchen de kommende uger skal lukke dørene allerede klokken 22.00, kommet det til at sende dårlige vibrationer hele vejen gennem leverandørlandskabet. Det forudser vin- og spiritusorganisationen VSOD.
"Det bliver meget barskt for restaurationsbranchen, fordi forbrugerne trækker sig øjeblikkeligt efter sådanne meldinger. Derfor vil det også ramme hele underskoven af underleverandører som os øjeblikkeligt," siger Carsten Suhrke, formand for VSOD og adm. direktør i Pernod Ricard Denmark.
"Vi har virkelig sympati for vores kunder i restaurationsbranchen, for de har det hårdt. Mange klarede sig med nød og næppe gennem første fase med snuden over vandet, men nu frygter vi lukninger. Og vi skal jo leve gennem vores kunder på den lange bane," siger Carsten Suhrke.
Omsætningen dykkede
Selv om mange af vin- og spiritusmedlemmerne har et detailsalg at støtte sig til, forventer han, at denne fase vil ramme vin- og spiritusbranchen med tab af arbejdspladser til følge.
"Der er en misforstået opfattelse af, at danskerne drak mere alkohol under coronanedlukningen i foråret. Det samlede forbrug er gået ned for vin og spiritus og det rammer selvfølgelig os," siger Carsten Suhrke.
VSOD mener, at det politiske fokus er for stift rettet mod restaurationsbranchen endnu engang, og savner en bredere indsats, fordi endnu en nedlukning kan få langsigtede konsekvenser.
Restauranter i hele landet skal lukke klokken 22
Rekom-chef om hjælpepakker: Det er et lille plaster på et stort sår
Horesta savner dokumentation for nye restriktioner