FødevareWatch

AB Inbev nedskriver afrikansk forretning med milliarder

Ølkoncernen AB Inbev har i forbindelse med regnskabet for andet kvartal nedskrevet værdien af sine afrikanske aktiver med hele 15,7 mia. kr.

Foto: Mike Hutchings/Reuters/Ritzau Scanpix

Som direkte konsekvens af covid-19 har verdens største ølproducent, AB Inbev, valgt at tage en markant nedskrivning på de aktiver, som koncernen har i Afrika.

I regnskabet for andet kvartal er der ifølge Foodbev gennemført en nedskrivning på i alt 2,5 mia. dollar, svarende til 15,7 mia. kr.

Nedskrivningen foretages i et forsøg på at imødekomme nogle af de ventede store økonomiske udfordringer, som vil ramme denne del af ølforretningen denne sommer og efterår.

Dertil kommer, at koncernen efter et gennemsyn af den afrikanske forretning – som i meget vid udstrækning er bundet op på den tidligere SAB Miller-koncern, AB Inbev overtog i 2016 – konkluderer, at forretningen ikke længere har samme værdi som tidligere.

Torsdag fremlagde AB Inbev et kvartalsregnskab, der trods stor tilbagegang overraskede analytikere og markedet positivt.

Den organiske vækst i det coronaramte andet kvartal landede på minus 17,7 pct., men det var en del bedre end frygtet, idet analytikerne ifølge Bloombergs estimater havde estimeret en negativ vækst på 23 pct.

Omsætningen dalede 17,7 pct. og endte på 10,29 mia. dollar, hvilket også var bedre end de ventede 9,45 mia. dollar. I samme periode sidste år omsatte selskabet for 13,6 mia. dollar.

Det ordinære driftsresultat på ebitda-niveau landede på 3,41 mia. dollar mod ventede 3,07 mia. dollar.

Genåbningen på globalt plan kunne tydeligt ses i den organiske volumen, der i april gik 32,4 pct. tilbage, mens den i maj "kun" var nede med 21,4 pct. I juni så bryggeriet sågar en fremgang på 0,7 pct. i volumen, skrev Ritzau Finans.

AB Inbev overrasker positivt på både omsætning og indtjening

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier