FødevareWatch

Sydbank: Positive takter hos Carlsberg-konkurrent tegner godt

Selvom AB Inbevs fremgang i seneste kvartal primært er hentet i markeder, hvor Carlsberg ikke er store, ser analytiker tegn i Kina, som kan være positive for den danske ølkoncern.

Foto: Martin Bubandt

Det er et bedre end frygtet regnskab for andet kvartal, som bryggerigiganten AB Inbev, der konkurrerer med blandt andet Carlsberg, har offentliggjort torsdag morgen.

Det fortæller Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank.

"Det er positivt, at AB Inbev faktisk har haft positiv vækst i volumen i juni på næsten 1 pct. Det er godt nok baseret på nogle af de markeder, som Carlsberg ikke er helt store på, som blandt andet Brasilien og Sydafrika," siger han til Ritzau Finans.

AB Inbev overrasker positivt på både omsætning og indtjening

"Det kinesiske marked ser ud til at være kommet rigtig fint på fode igen, og det er klart noget, som også er positivt for Carlsberg, og som jeg også forventer vil smitte positivt af på Carlsbergs tal fra andet kvartal, når de kommer" tilføjer analytikeren.

AB Inbev meddeler med torsdagens regnskab, at selskabet har haft den højeste volumen nogensinde i Kina i juni, og Per Fogh venter, at nogle af de gode takter også vil vise sig i Carlsberg regnskab for perioden.

"Jeg forventer, at Carlsberg vil kunne følge godt med AB Inbev i Kina. Carlsberg står stærkt på det kinesiske marked med nogle af deres premium-brands, og det ser ud til, at de kinesiske forbrugere virkelig er kommet tilbage til øllene."

Han fremhæver, at det af AB Inbevs regnskab fremgår, at bryggeriet har øget selskabets omsætning per hektoliter.

Det er lidt overraskende, at den udvikling faktisk fortsætter, i en tid hvor folk måske holder lidt på pengene.

Per Fogh, aktieanalytiker i Sydbank

"Det vil sige, at de har formået at sælge dyrere øl, og det er også, hvad Carlsberg har forsøgt at gøre i lang tid i Kina, og som man også er lykkedes med. Det er lidt overraskende, at den udvikling faktisk fortsætter, i en tid hvor folk måske holder lidt på pengene," vurderer Sydbanks analytiker.

AB Inbevs organiske vækst i det coronaramte kvartal landede på minus 17,7 pct., men det var en del bedre end frygtet, idet analytikerne ifølge Bloombergs estimater havde estimeret en negativ vækst på 23 pct.

Omsætningen endte på 10,29 mia. dollar, hvilket også var bedre end de 9,45 mia. dollar, der var ventet. I samme periode sidste år omsatte selskabet for 13,6 mia. dollar.

AB Inbev-aktien stiger torsdag formiddag med 5,5 pct.

Carlsberg-aktien stiger 0,8 pct. til 954 kr.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier