Københavnsk michelin-ejer må lukke bryggeri

Efter kun godt et år i luften har tidligere Noma-køkkenchef Matthew Orlando, der også ejer michelin-restauranten Amass, trukket stikket på bryggeriet Broaden & Build.
Foto: PR / Broaden & Build
Foto: PR / Broaden & Build

Lokalerne var store, og det samme var ambitionerne, da Matthew Orlando i starten af 2019 åbnede bryggeriet og restauranten Broaden & Build på Refshaleøen i København.

Knap halvandet år efter åbning af det 600 kvadratmeter store sted i et gammelt kulisselager for Det Kongelige Teater lukker stedet nu, skriver ejerne i en opdatering på Facebook.

"Selvom vi håbede, at hjælpepakkerne ville være nok til at vi kunne opretholde os, er det desværre ikke tilfældet. Broaden & Build lukker ned for arbejdet. Omstændighederne er vidtgående, men den korte version er, vi var et ungt bryggeri, og den aktuelle situation har vist sig at være for vanskelig for os at klare," hedder det bl.a.

Videre fremgår det, at det ikke udelukkes, at Broaden & Build kan komme tilbage i en eller anden form, men at der for nu bliver lukket ned.

Nye øl i stride strømme

Broaden & Build, der har plads til 90-100 spisende gæster indendørs, havde fra start en plan om brygge øl tre gange om ugen, hvilket i første omgang ville udmønte sig i 150.000 liter om året.

Herefter var ambitionen, at mængden skulle stige til en årlig produktion på 400.000 liter inden 2021. Heraf skal 75 pct. afsættes på stedet, mens 25 pct. skal sælges til danske restauranter, sagde Matthew Orlando til FødevareWatch i starten af 2019.

Matthew Orlando i front for Amass | Foto: Broaden & Build
Matthew Orlando i front for Amass | Foto: Broaden & Build

"Den type øl, vi brygger, er meget madfokuseret. Vi bruger ingredienser og metoder, som man bedst kender fra madlavning, og af samme grund er særligt ingredienserne ret ukonventionelle," sagde Matthew Orlando om den eksperimenterende tilgang til øl, som sidste førte til produktionen af i alt 64 nye øl.

På listen over bryggerier med flest nye lanceringer var Broaden & Build nummer fem.

På stedet i de historiske lokaler deler Broaden & Build lejemål med Empirical Spirits, der har produktion af spiritus i 800 kvadratmeter. Det er et destilleri anført af Lars Williams, som arbejdede på Noma i de tre år, hvor Matthew Orlando var køkkenchef på stedet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter