FødevareWatch

Gammel kending af Carlsberg overvejer bryggerinotering i Singapore

Thai Beverage, der også sælger whisky, rom og brandy, overvejer flere strategiske tiltag, herunder en børsnotering af ølaktiviteterne.

Foto: Miriam Dalsgaard / Ritzau Scanpix

Thai Beverage overvejer at børsnotere sin bryggeriforretning i Singapore, skriver Bloomberg News. Der er tale om en notering, der kan blive den største i tæt på et årti.

Kilder fortæller til Bloomberg News, at Thai Beverage fører drøftelser med sine rådgivere om en notering, der vil værdisætte bryggeriforretningen til op til 10 mia. dollar.

Selv oplyser drikkevareproducenten, der også sælger whisky, rom og brandy, at det overvejer strategiske forslag, herunder en børsnotering af ølaktiviteterne.

Thai Beverages væsentligste ølbrands er Chang, Archa og Federbrau.

Den thailandske drikkevarekoncern er en gammel kending af Carlsberg, der tidligere forgæves har forsøgt at drive forretning med selskabets største aktionær, Charoen Sirivadhanabhakdi.

Parterne etablerede et joint venture i 2000, men gik kun få år senere fra hinanden efter stor uenighed, som skulle afgøres ved voldgift. I 2005 endte det hele i et forlig, der kostede Carlsberg over 700 mio. kr.

Aktierne i Thai Beverages nåede fredag at stige 2,9 pct. på børsen i Singapore, inden handlen med aktien blev suspenderet.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier