FødevareWatch

Belgisk bryggeri belønnes for australsk salg

Aktiemarkedet reagerer fredag positivt på AB Inbevs salg af sin australske forretningsenhed til et japansk bryggeri.

Verdens største bryggerivirksomhed, belgiske Anheuser-Busch InBev, sendes op i aktiehandlen fredag, efter at selskabet har indgået en aftale med det japanske bryggeri Asahi om et salg af sin forretningsenhed i Australien.

Bryggeriet annoncerede salget fredag morgen, og fredag formiddag sendes aktien op med 4,8 pct. til 83,04 euro.

Salget af den australske forretningsenhed, der dækker over bryggeriet Carlton & United Breweries, sker til en pris på 16 mia. australske dollar, svarende til omkring 11,3 mia. amerikanske dollar. Allerede torsdag var der rygter i markedet om et forestående salg.

Ifølge mediet The Wall Street Journal sker salget af den australske forretningsenhed for at reducere koncernens gæld, efter at en planlagt asiatisk børsnotering af Budweiser glippede i sidste uge.

Det belgiske gigantbryggeri ejer hundredvis af mærker global og har øl som Budweiser, Stella Artois, Leffe, Corona og Hoegaarden i stalden.

Verdens største bryggeri sælger sin australske forretning til japanere

AB Inbev overvejer at sælge milliardaktiver efter aflyst børsnotering

Aktiepris gjorde udslaget i AB Inbevs mislykkede børsnotering 

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier