FødevareWatch

Verdens største bryggeri sælger sin australske forretning til japanere

Anheuser-Busch InBev sælger sin australske forretning for 75 mia. kr.

Foto: Mads Nissen

Verdens største bryggerivirksomhed, Anheuser-Busch InBev, har indgået en aftale med det japanske bryggeri Asahi om et salg af sin forretningsenhed i Australien.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Anheuser-Busch InBev fredag morgen.

Salget af den australske forretningsenhed, der dækker over bryggeriet Carlton & United Breweries, sker til en pris på 16 mia. australske dollar, svarende til omkring 11,3 mia. amerikanske dollar eller 75 mia. kr.

Allerede torsdag skrev The Wall Street Journal, at Anheuser-Busch InBev angiveligt overvejede at sælge forretningsenheder i Australien, Sydkorea og Mellemamerika for at reducere koncernens gæld, efter at en ellers planlagt asiatisk børsnotering af Budweiser i sidste uge blev aflyst.

Anheuser-Busch InBev ejer hundredvis af mærker globalt, og virksomheden har blandt andet øl som Budweiser, Stella Artois, Jupiler, Leffe, Corona og Hoegaarden i folden.

Fredag i sidste uge fortalte den belgiske koncern, at den på nuværende tidspunkt ikke ville fortsætte arbejdet med at notere en del af datterselskabet Budweiser Brewing Company APAC Limited på børsen i Hongkong.

Samme dag kom det desuden frem, at Anheuser-Busch InBev havde udfordringer med at fastsætte prisen på børsnoteringen i Hongkong, som ellers ifølge planen kunne rejse op mod 9,8 mia. dollar. Det fortalte anonyme kilder med kendskab til sagen til Bloomberg News.

Planen var ellers ifølge prospektet, at Anheuser-Busch InBev ville sætte 1,63 mia. aktier i det asiatiske datterselskab til salg til en stykpris på mellem 40 og 47 hongkong-dollar.

Verdens største bryggeri sælger sin australske forretning til japanere

AB Inbev dropper planer om børsnotering af Budweiser i Hongkong

Carlsbergs storkonkurrent indtager Danmark med ny øl – og flere er på vej

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier