FødevareWatch

AB Inbev overvejer at sælge milliardaktiver efter aflyst børsnotering

Verdens største bryggerivirksomhed overvejer at sælge forretningsenheder i Sydkorea, Australien og Mellemamerika.

Foto: John Gress / Reuters / Ritzau Scanpix

Verdens største bryggerivirksomhed, Anheuser-Busch Inbev, overvejer angiveligt at sælge forretningsenheder i Sydkorea, Australien og Mellemamerika for at reducere koncernens gæld, efter at en ellers planlagt asiatisk børsnotering af Budweiser i sidste uge blev aflyst.

Det oplyser anonyme kilder med kendskab til sagen til The Wall Street Journal. Ifølge kilderne gør AB Inbev sig forhåbninger om, at selskabet kan rejse mindst 10 mia. dollar ved at sælge aktiver fra.

Allerede i maj kontaktede det amerikanske investeringsselskab KKR & Co. AB Inbev og udtrykte interesse i at købe nogle af bryggerikoncernens asiatiske aktiver, skriver avisen.

AB Inbev ejer flere hundrede mærker globalt, og selskabet har blandt andet øl som Budweiser, Stella Artois, Jupiler, Leffe, Corona og Hoegaarden i folden.

Fredag aften i sidste uge fortalte den belgiske koncern, at den på nuværende tidspunkt ikke ville fortsætte arbejdet med at notere en del af datterselskabet Budweiser Brewing Company APAC Limited på børsen i Hongkong.

Tidligere fredag kom det desuden frem, at AB Inbev havde udfordringer med at fastsætte prisen på børsnoteringen i Hongkong, som ellers ifølge planen kunne rejse op mod 9,8 mia. dollar. Det fortalte anonyme kilder med kendskab til sagen til Bloomberg News.

Planen var ellers ifølge prospektet, at AB Inbev ville sætte 1,63 milliarder aktier i det asiatiske datterselskab til salg til en stykpris på mellem 40 og 47 hongkong-dollar.

Aktiepris gjorde udslaget i AB Inbevs mislykkede børsnotering

AB Inbev dropper planer om børsnotering af Budweiser i Hongkong

AB Inbev-selskab køber op i dåsevin

AB Inbev kommer en børsnotering af Budweiser i Hongkong nærmere

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier