FødevareWatch

AB Inbev kommer en børsnotering af Budweiser i Hongkong nærmere

En asiatisk børsnotering af Budweiser kan hjælpe verdens største bryggerikoncern med at udvide i den hurtigtvoksende region via opkøb.

Foto: Mads Nissen/Ritzau/Scanpix

Budweiser i Hongkong er kommet med betingelser for, at selskabet kan børsnoteres i den tidligere britiske koloni for op til 9,8 mia. dollar.

Det skriver flere medier.

Det er verdens største bryggerivirksomhed, AB Inbev, der siden midten af juni har holdt møder med investorer for at undersøge interessen for en børsnotering af den asiatiske afdeling af Budweiser i Hongkong.

Samlet er planen at tilbyde 1,63 mia. aktier til et pris på mellem 40-47 Hongkong dollar per styk. Budweiser starter torsdag med at snakke med potentielle investorer og komme med en endelig udbudspris 11. juli, skriver Bloomberg News. Handlen ventes at starte 19. juli.

Med en værdi af børsnoteringen på 9,8 mia. dollar vil det være den største i år og overgå Ubers på 8,1 mia. dollar, viser data fra Bloomberg.

På et pressemøde tidligere på måneden i Belgien fortalte topchef Carlos Brito, at børsnoteringen kan hjælpe bryggeriet med at udvide i den hurtigtvoksende region via opkøb.

En børsnotering vil kunne skabe en "platform i regionen, som er tættere på markederne, og som er forbundet med, hvad regionen vil gøre, da det er noget, som kan være interessant for lokale grupper", sagde han ifølge Financial Times.

Medie: AB InBev overvejer asiatisk børsnotering af Budweiser

Budweiser er det mest værdifulde ølbrand i verden

Verdens største bryggerikoncern kigger på ølalternativer

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier