FødevareWatch

Carlsberg-aktien er godt på vej mod endnu en lukkerekord

Over flere gange er Carlsbergs lukkerekord blevet overgået i indeværende år, hvor aktien siden årsskiftet er steget med hele 30,5 pct.

Carlsberg er mandag eftermiddag godt på vej til at sætte lukkerekord, idet der skal 904 kr. til at købe en aktie i bryggeriet. Det er 1 pct. mere end fredagens lukkekurs på 894,80 kr., som er den foreløbigt højeste lukkekurs for aktien.

Over flere gange er Carlsbergs lukkerekord blevet overgået i indeværende år, hvor aktien siden årsskiftet er steget med hele 30,5 pct. Det er den fjerdestørste stigning blandt de 25 aktier i det danske eliteindeks, C25, som samlet er gået op med 12,4 pct. siden nytår.

Bare inden for den seneste måned er Carlsberg-aktien steget med 4,7 pct. Det kommer oven på en stærk handelsopdatering, som viste, at verdens tredjestørste bryggeri i første kvartal omsatte for 13,887 mia. kr. mod ventet 13,470 mia. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af bryggeriet selv.

Det var særligt det asiatiske marked, der udviklede sig noget bedre end ventet blandt analytikerne. I Asien løftede Carlsberg således omsætningen til 4,602 mia. kr. fra 3,608 mia. kr. i første kvartal sidste år. Analytikerne havde ventet en noget mindre fremgang til 4,123 mia. kr.

Efter regnskabet løftede flere analytikere deres kursmål for Carlsberg-aktien, men det er dog langtfra alle analytikere, der tror på, at aktien vil fortsætte med at stige. Ifølge Bloomberg har ti analytikere lige nu en salgsanbefaling af Carlsberg-aktien, mens otte har en købsanbefaling. Dertil har 13 en "neutral"-anbefaling.

Carlsberg ventes at offentliggøre regnskab for første halvår af 2019 den 15. august. For helåret venter bryggeriet at kunne levere en midt-encifret organisk vækst i driftsresultatet.

Carlsberg forlænger med Liverpool i fem år

Carlsberg-brand får tilladelse til nyt bryggeri

Bryggeriforeningen forstår ikke S-udspil om afgift på flaskevand

Mikrobrygger efter rekord: "Hvis vi fortsætter med den her fart, øger vi afsætningen med 60.000 liter i år"  

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier