FødevareWatch

Carlsberg klar med ny ufiltreret øl

Mens mikrobryggerne konstant sprøjter nye varianter på gaden, er der længere mellem de nye snaps fra Carlsberg. Et par år efter lanceringen af den 133 år gamle 1883, har bryggeriet fra Valby noget helt nyt på vej.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Som den kun tredje ølvariant siden lanceringen af Carls Special i 1994 har Valby-bryggeriet i dag løftet sløret for sit seneste bryg.

I denne uge ruller bryggeriet så varianten Carlsberg Humle ud i den brede handel. Det er en øl, der er anderledes i forhold til Carlsberg Nordic fra 2014, fordi den indeholder alkohol og i forhold til Carlsberg 1883 differentierer den sig ved ikke at være baseret på en 133 år gammel gærstamme.

I stedet er Carlsberg Humle brygget på Cascadehumle, hvilket er markant anderledes end den foretrukne Hallertauer-humle fra distriktet i Sydtyskland, som blandt andet den klassiske Carlsberg-pilsner fra 1904 altid har været brygget på.

Foto: PR/Carlsberg
Foto: PR/Carlsberg

Siden lanceringen af 1883 har den øl fundet sin egen plads i markedet, og efter dansk lancering blev den sidste sommer også introduceret i Storbritannien. Håbet er, at humleøllen kan få samme modtagelse.

"Målet er selvfølgelig, at Carlsberg Humle bliver ligeså populær som Carlsberg 1883. Den fik en markedsandel på 1,6 pct. af det totale ølmarked på rekordtid, og det tror vi også, Carlsberg Humle kan,"udtaler Christina Aniko Földes, marketingansvarlig for Carlsberg Humle, til FødevareWatch.

Udover at bruge den særlige Cascadehumle, som mange nok især kender fra amerikanske specialbryg, så kommer Carlsberg også i en mere grumset udgave end normalt.

"Hvis man vil blive ved med at brygge øl til folket, så må man lytte til, hvad de gerne vil have. Så med udgangspunkt i den videnskab, som Carlsberg er kendt for, har vi brygget en velbalanceret pilsnerøl, som kan tage os ind i fremtiden og levere det ekstra, som forbrugerne efterspørger. For at skabe en pilsner, der smager af lidt mere, bruger vi Cascadehumle og humleolie samtidig er Carlsberg Humle ufiltreret, så vi bevarer de naturlige smagsnuancer," forklarer Christina Aniko Földes.

Håndværkere gør historisk fund under gulv i bryghus

Carlsberg lancerer 133 år gammel øl

133-årig gær bringer Carlsberg sammen med opfinderens tipoldebarn

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier