FødevareWatch

Danske topchefer presses til øget fokus på bæredygtighed

Skal man tro den danske børselite selv, så bliver 2019 året, hvor bæredygtighed for alvor rykker ind på ledelsesgangene.

Topchef i Carlsberg Cees 't Hart. | Foto: Ritzau/Scanpix/Martin Lehmann

At opføre sig miljømæssigt og socialt ansvarligt er rykket øverst op i planerne i landets største børsnoterede virksomheder. Det viser en rundspørge blandt 24 selskaber i det førende danske eliteindeks, skriver Finans.

Efterspørgslen på bæredygtige løsninger stiger og skaber ifølge virksomhederne grobund for alt fra flere økologiske og plantebaserede fødevarer til flere svanemærkede investeringsforeninger, mere vedvarende energi og mindre plasticemballage.Det er netop pres fra omverdenen, der får de store børsnoterede danske virksomheder til at skærpe fokus på bæredygtighed, mener professor på CBS Andreas Rasche.

"Der et større pres fra politisk side om, at virksomhederne har tydelige interne regelsæt for ansvar og etik. Derudover er der særligt for de børsnoterede virksomheder et stigende pres fra investorer, der efterspørger mere transparent og troværdig data om hele deres værdikæde," siger han til Finans.

Hvordan virksomhederne konkret vil øge deres fokus, varierer, men flere ser den grønne bølge som en forretningsmulighed.

"Generelt tror jeg på, at en god forretning er en bæredygtig forretning. Vores stærke finansielle resultat sammen med vores øgede fokus på bæredygtighed viser netop, at der ikke behøver at være en modsætning mellem de to," siger topchef i Carlsberg Cees 't Hart til Finans.

Denne historie er videreformidlet af Ritzau på vegne af Finans.

Carlsbergs grønne omstilling rykker mod ukendt land: "Vi skal blive ekstremt meget klogere for at komme i mål"

Når det gælder mad og drikke er kursen klar i virksomhederne - er detailhandlen?

Cofoco-ejer: "Man er godt dum, hvis man ikke køber sol- eller vindenergi i dag"

Detailkæder: Vi vil ikke måle vores indkøbere på bæredygtighed

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier