Nogenlunde samme tid som diverse bryggerier lancerer deres årlige udgaver af julebryggen forsøger Carlsbergs Jacobsen-bryggeri sig igen med en vinterbryg, som denne gang lystrer under navnet A Nutty Ale.
Som navnet antyder har brygmester Morten Ibsen denne gang forsøgt sig med utraditionelle ølingredienser i form af nødder.
"Vi er drevet af nysgerrighed og bruger altid kun naturlige råvarer. Denne gang er det friskmalede gyldenristede hasselnødder, som er tilsat det lagrende bryg, hvilket har været ret besværligt, men absolut besværet værd," siger han til FødevareWatch om udviklingen af den nye vinterbryg, der modsat julebryggen skal være i handlen frem til påske.
Han tilføjer videre:
"Vi er ikke de første der bruger hasselnødder, men det er ikke smagt mange steder før."
I et forsøg på at tage højde for, at en del af de forbrugere, der har nøddeallergi, ikke fejlagtigt kommer til at bestille en fadøl med spor af nødder lanceres øllen kun på flaske.
Til fadanlæggene har Jacobsen så i stedet produceret en særudgave, kaldet Jacobsen Mulling Winter Ale, hvor man har undladt nødderne og i stedet fokuseret på brug af de ristede malte, der i smag minder om nødder.
Carlsbergchef: Specialøl-trio skal bære vækst og indtjening
Tuborg Julebryg sidder solidt på juleøltronen
Tuborg eksporterer dansk øldag