FødevareWatch

Tuborg eksporterer dansk øldag

Første fredag i november er traditionen tro helliget Tuborg Julebryg på rigtig mange danske beværtninger, men uden for de danske grænser kan man også måde traditionen i syv andre lande.

Foto: Mathias Bojesen/Polfoto/Arkiv

J-Dag. Kendt, elsket, frygtet og hadet.

Dagen hvor Tuborg lancerer sin julebryg har siden starten i 1990 om noget, været en tradition, der har markeret indgangen til årets julefrokostsæson, og fredag er det så den tid igen, hvor ølproducentens danske nisser besøger 454 kunder på cirka 3 timer fordelt på 58 ruter i de større byer i landet. Her deles der ud af årets bryg, som så efterfølgende er at finde i haner og kasser frem til jul.

Specialølbarer gør oprør mod J-dag med ØJ-dag

Siden traditionens start i 1990, har en række andre lande, inklusive Tyskland, Japan og Serbien, ifølge Carlsberg også afholdt J-dagen, og dermed er det ikke længere kun de danske dråber, som eksporteres.

Ifølge en meddelelse fra Carlsberg deltager Island, Rumænien, Sverige og Schweiz i også, når sneen falder og Tuborg Julebryg lanceres 3. november kl. 20:59.

"Jeg synes, det er rigtig sjovt, at andre lande lader sig inspirere af denne danske juletradition," udtaler Mikkel Laust Broe, brygmester på Carlsberg Danmarks bryggeri i Fredericia.

Tuborg Julebryg flyder stadig - men slut med Jacobsens juleøl

Julebryggens arving har gjort det utænkelige og fornyet opskriften

Påskebryg skal give vækst til Tuborg

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier